48 çekirdekli işlemci geliyor!

Intel'in Yüksek PC sistemleri için geliştireceği Larrabee grafik çipi ne zaman hazır olacak?

48 çekirdekli işlemci!

Intel'den geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, yüksek PC sistemleri için üretilecek olan Larrabee grafik çipinin 2009 ya da 2010 gibi pazara sunulması planlıyor.

Bu modele bağlı olarak, 8 ile 48 çekirdeği içerisinde barındıracak olan Larrabee'nin her bir çekirdeği, söz konusu çipin birden fazla görevi aynı yapma işlemini de hızlandıracak. Tek ya da çift çekirdek yerine küçük çapta olan birçok çekirdeğin bir araya gelmesiyle oluşan Larrabee'nin oyunseverler için de daha etkin bir çözüm olacağı sanılıyor.

Intel'den gelen bu son haberin AMD'nin birkaç gün içerisinde grafik stratejisi üzerine yapacağı açıklamadan önce gelmesi de ilginç bir tesadüf.

IEEE standartları başta olmak üzere Microsoft DirectX ve OpenGL'i de destekleyen Larrabee, bu sayede yazılım geliştiricilerine görsel ve grafik yoğunluklu uygulamaları oluşturma konusunda da yardım edecek ve bu alanlarda söz konusu çipin avantajlarından tamamen yararlanılabilecek.

Yılın ilk çeyreğine bakıldığında çipset pazarının yaklaşık %47.3'ünü elinde bulunduran Intel'in ardında, %31.4 ile AMD geliyor.

Okuyucu Yorumları