5 sahte iPhone "ipucu"!

iPhone sahipleri için özel hazırlanan bu aldatmacalar, pek çok iPhone'un çöpe gitmesine yol açtı!

iPhone'ları yakan 5 "sahte" ipucu!

İnternet şaka ve aldatmacayla dolu bir yer ancak her nedense, bu tür aldatmacalara hala inananlar çıkıyor. Bunda sanırız insanların çılgın şeylere inanma isteği biraz etkili. Veya bazılarımız o kadar tembel ki, internette okuduğu her şeye inanıyor.

İşte geçtiğimiz senelerde ortaya çıkan ve yayılan, inananların telefonunun bozulmasına yol açabilen ve en kötüsü sizi aptal durumuna düşüren 5 iPhone aldatmacası.

1. iOS 7'deki sahte su geçirmezlik: Apple tarafından tasarlanmış gibi görünen sahte bir reklam, iOS 7 güncellemesinin iPhone'ları su geçirmez hale getirdiğini iddia ediyordu. Reklam, birçok kullanıcıyı bu "şakaya" inandırmayı başarmıştı.

2. iPhone 7'deki gizli kulaklık girişi: iPhone 7'nin en tartışılan özelliklerinden bir tanesi, kulaklık girişinin kaldırılmasıydı ancak bu durum birçok kullanıcıyı memnun etmedi. Bazı iPhone 7 kullanıcıları, telefonlarının üzerine matkapla kulaklık deliği açmaya kalkıştılar. Bu ise elbette iPhone 7'lerin bozulmasıyla sonuçlandı.

3. Mikrodalgayla şarj: Yine 4chan'in derinliklerinden çıkan bu şaka, gerçekçi görünen bir Apple reklamı şeklinde ortaya atıldı. İddiaya göre iOS 8 yüklü telefonunuz, mikrodalgada birkaç dakikada şarj olabiliyordu. Şakayla ilgili videoya gelen yorumlar, bazı kullanıcıların bunu gerçekten denediğini ve telefonlarını yaktığını gösterdi.

4. Retro iOS sürpriz yumurtası: Yukarıdaki aldatmacaların aksine burada gerçek bir iOS hatasından faydalanmaya çalışma söz konusu. Hata, iPhone'un tarihini 1 Ocak 1970 olarak değiştirdiğinizde telefonun bir daha açılmamasına neden oluyordu. Bazı "şakacı" kullanıcılar ise telefonunuzun tarihini bu tarihle değiştirdiğinizde, retro Macintosh temasının etkin hale geleceğini iddia ettiler. Bu elbette doğru değildi ve sayısız iPhone'un tuğlaya dönüşmesiyle sonuçlandı.

5. Bükülmek iPhone'un bir özelliği: iPhone 6'nın sıkı ceplerde veya basınç altında bükülmesi, Twitter'da sayısız kez eğlence konusu oldu. Ancak bazı kullanıcılar, bunun bir özellik olduğunu söyleyen videolar hazırlayıp YouTube'a yüklediler. Burada izleyebileceğiniz video, elbette sahteydi ancak yorumlara baktığımızda iPhone'unu büküp, garanti kapsamında olup olmadığını soran kullanıcıları görebiliyoruz.

Okuyucu Yorumları