70.000 AR-GE çalışanı ile patent rekoru

Teknoloji dünyasının sessiz devi dünyanın dört bir köşesinde araştırma ve eğitim merkezleri ile fark yaratıyor

Teknolojide patent lideri!

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojiler nasıl üretiliyor, biliyor musunuz? Tüm bu teknolojilerin altında yenilikçi fikirler ve AR-GE merkezlerinde üretilen çözümler yatıyor. Elbette bu alanda mücadele eden lider firmalar var, ancak bir tanesi son zamanlarda yaptığı atılımlarla ilgi çekiyor.

Evet, Çin'in sessiz teknoloji devi Huawei'den söz ediyoruz... Aslında çok da sessiz denemez zira firma aldığı patentler ve dünya çapında gerçekleştirdiği atılımlarla son zamanların en gözde teknoloji firmaları arasında başı çekiyor.

Huawei'in dünya çapında 15 Ar-Ge Merkezi, 36 ortak inovasyon merkezi ve 45 eğitim merkezi bulunuyor. Huawei bugün itibariyle, Orta ve Doğu Avrupa ile Nordik ülkelerinde 2 Ar-Ge merkeziyle faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde, Huawei'nin küresel iş gücünün yüzde 45'inden fazlasına denk düşen yaklaşık 70 bin çalışanı, etkin olarak Ar-Ge çalışmalarında yer alıyor.

Yenilikçi fikirler ve mühendislik

Yenilikçi fikirler ve mühendislik

Huawei, müşteri ihtiyaçlarına dayalı olarak Batı'daki yenilikçi fikirleri Çin'in mühendislik uygulama imkânlarıyla birleştirmeyi amaçlıyor. Huawei, son 10 yılda, geleceğin akıllı dünyasının teknolojik mimarisini araştırma ve keşfetme yönündeki taahhütlerini desteklemek için Ar-Ge çalışmalarına 45 milyar ABD doları yatırım yaptı.

Huawei Tüketici İş Birimi, akıllı telefonlarda 0,6 oranında bir büyüme öngören IDC'nin tahminlerinin ötesinde bir performans göstererek 2017'de 179.000 milyon ciro elde etti ve bir önceki yılın aynı dönemine göre akıllı telefonda yüzde 29'luk bir büyüme oranı sağladı. Huawei, Interbrand'ın "en değerli 100" küresel marka listesinde 2015 yılına göre 16 basamak tırmanarak 2016 yılında 72. sırada yer aldı. Ayrıca, Huawei, yine bir önceki yıla göre, 20 basamak yukarı çıkarak 2016 yılında da Brand Z tarafından en değerli 100 marka arasında yer aldı.

Patentler olmazsa olmaz...

Patentler olmazsa olmaz...

Huawei yenilikçi teknolojilerini patentleriyle taçlandırıyor. 170'ten fazla ülkede mevcut olan Huawei ürün ve hizmetleri, dünya nüfusunun üçte biri tarafından kullanılıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsveç, Rusya, Hindistan ve Çin'de 15 Ar-Ge merkezi bulunuyor. Huawei Tüketici İş Birimi Huawei'nin üç temel iş biriminden biridir ve akıllı telefonları, PC ve tabletleri, giyilebilir ürünleri, bulut servis hizmetleri ve benzer alanlarda hizmet veriyor. Huawei'nin küresel ağı, telekom endüstrisinde yaklaşık 30 yıllık uzmanlığa dayanılarak inşa edildi ve en yeni teknolojik gelişmeleri dünya genelinde tüketicilere aktarma sorumluluğu ile hareket ediyor. Avrupa Patent Ofisi'nin (EPO) 2016 yıllık raporuna göre, Huawei, geçen yıl 2.390 patent başvurusu ile bir önceki yıla göre, 2 basamak yukarı çıkarak Avrupa'da 2. sıraya yerleşti. Bu süreçte yaklaşık 1000 patent başvurusu kabul edildi.

Daha fazla bilgi için: http://www.huawei.com/tr/