Bill Gates'in insanlığa son hediyesi...

MS'in emekli patronu Bill Gates yardım işlerine devam ediyor: İşte Gates'in insanlığa son hediyesi.

Bill Gates boş durmuyor!

Bill Gates çok uzun süre Microsoft'un yöneticiliğini yaptıktan sonra, yakın zamanda firmadaki görevini bıraktı ve emekliliğini ilan etti. Fakat Gates bundan sonra boş durmadı ve eşi ile birlikte kurdukları The Bill & Melinda Gates Foundation ile hayır işlerine ağırlık vermeye başladı. Daha önce pek çok farklı sağlık konusunda yaptığı yardımlarla tanınan Gates Foundation özellikle Çin'de AIDS ve sigarayla savaş için 10 milyonlarca dolarlık yardımlarıyla tanınıyor.

Bill Gates şimdi de Çin'deki tüberküloz sorunu ile mücadele etmeye karar verdi. Geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu vakfın, Çin'de tüberküloz ile savaş için tam 33 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurdu. Her yıl tüberkülozdan ortalama 200 bin kişinin hayatını kaybettiği Çin'e aktarılan bu para ile şu anda haftalar süren tanı sürecinin sadece birkaç saat içerisinde tamamlanabilmesi hedefleniyor. Şimdilik sadece Çin'in 6 bölgesini kapsayan çalışmanın önümüzdeki 5 yıl içerisinde 100 milyon kişiye erişebilmesi hedefleniyor.

Bu sırada YouTube'da son zamanlarda yardım konularına önem vermeye başladı fakat onların maddi yardımı Gates'inkine göre biraz daha küçük kaldı.

Okuyucu Yorumları