Büyük güvenlik devine hacker sürprizi!

Kaspersky'nin web sitesi bir hacker tarafından ele geçirildi! İşte ilginç olay ve ilk açıklama...

Güvenlik devi hack'lendi!

Güncelleme (11.02.2009 - 17:45): Kaspersk Lab'ın konu ile ilgili resmi açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı, bilgisayarlarının güvenliği için anti-virüs firmalarının yazılımları ve hizmetlerinden medet umuyorlar. Kullanıcı tarafından durum böyleyken, güvenlik firmaları açısından durum daha kritik. Onlar hem müşterilerinin, hem de kendi güvenliklerini sağlamak durumdalar. Bu yüzden geçen gün ünlü güvenlik firması Kaspersky'nin başına gelenler, bir güvenlik firmasının yaşayabileceği en büyük kabuslardan biri.

Kaspersky, ABD web sitesini 29 Ocak'ta yenilemişti. Ve yenilenmiş web sitesinin bir bölümü, kendini Unu olarak tanıtan bir hacker tarafından ele geçirildi. Unu, sitedeki güvenlik açığını daha önce bulduğunu ve Kaspersky'ye bilgi vermek için elinden geleni yaptığını fakat cevap alamadığını söyledi.

Kaspersky Araştırma Mühendisi Roel Schouwenberg, konu ile ilgili açıklamasında durumun bir güvenlik firması için üzücü olduğunu kabul etti ve saldırının tespit edilmesinden yarım saat sonra engellendiğini, bu süreçte müşterilerine ait hiçbir kritik bilginin hacker'ın eline geçmediğini söyledi.

Kaspersky'nin yaşadığı sorunun kaynağı ise, siteyi incelemesi için tuttuğu veri tabanı uzmanı David Litchfield'ın raporunu ancak saldırıdan 24 saat sonra teslim edebilmesi olarak değerlendiriliyor.

Okuyucu Yorumları