Microsoft: Ben PC'yim, hem de daha ucuzum!

İzleyin: Microsoft çok konuşulacak yeni reklam kampanyasıyla Apple'ı ter köşeye yatırmayı hedefliyor

MS bu reklamla vuracak!

Apple'ın ünlü "I am Mac" (Ben Mac'im) reklamlarını bilmeyen yoktur. Apple'ın, kendi bilgisayarının Windows yüklü PC'lerden daha üstün olduğunu yönündeki reklamlarında yer alan mizah unsuru nedeniyle oldukça beğenilir. Hatta geçtiğimiz yıl Microsoft'un 300 milyon dolarlık reklam kampanyasına Apple, yine benzer türde bir kampanya ile karşılık vermişti.

Fakat bu sefer işler değişiyor çünkü Microsoft'un reklam ajansı "Crispin Porter + Bogusky" yeni reklam kampanasında Apple'ı kendi silahı ile vuruyor.

"Laptop Hunters" (laptop avcıları) adlı kampanyada konudan habersiz 10 gönüllü kullanıcı seçen reklam ajansı onlara hayallerindeki laptop'un özelliklerini sordu, ardından da bu özellikteki bir laptop buldukları taktirde kendilerinde kalabileceğini söyledi. Bu çalışmanın ne için yapıldığından habersiz kullanıcılar kameralar eşliğinde "ava çıktılar". Yayınlanan ilk reklamda 17 inç'lik, rahat klavyeli ve 1000 dolardan düşük fiyatlı bir laptop arayan Lauren önce Macintosh mağazasına giriyor ama elleri boş çıkıyor. 1000 doların altındaki tek alternatifin 13 inçlik bir laptop olduğunu söyleyen Lauren; "sanırım Mac kullanabilecek kadar havalı değilim" diye dert yanıyor. Ardından başka bir mağazaya giriyor ve burada istediği özelliklere sahip bir HP laptop'u 699 dolara bulmayı başarıyor.

Microsoft'un Laptop Hunters reklamlarını buradan izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları