Nintendo: "WiiFit Kızı" ile ilgimiz yok

YouTube'da yayınlanan ve yaklaşık 2 milyon kez izlenen WiiFit kızı videosu Nintendo'yu bile şaşırttı

Wii kızına yalanlama

Her şey, kısa bir videonun, bir reklam şirketine ait olan hesap üzerinden YouTube'a gönderilmesi ile başladı. "Why every guy should buy their girlfriend Wii Fit" (Neden her erkek kız arkadaşına bir WiiFit almalı) adını taşıyan videoda "kimine göre seksi" bir kızın WiiFit ile televizyon karşısında yaptığı hareketleri içeriyordu. Video, Giovanny Gutierrez isimli bir reklamcının, yine reklamcı olan kız arkadaşı Lauren Bernat'ı filme almasından başka bir şey değildi.

Ancak ne olduysa, bu videonun şaşırtıcı bir biçimde 2 milyondan fazla izlenmesi sonrasında oldu. Aslında amatör bir çekim olduğu hemen anlaşılan bu video, belki de yayınlayanın bir reklam şirketi olması nedeniyle, hemen Nintendo'ya mal edildi. Hemen ardında da, Nintendo'nun böyle bir reklamı neden YouTube üzerinde yayınladığı tartışılmaya başlandı.

Nintendo bu tartışmalardan rahatsız olmuş olacak ki, geçtiğimiz Salı günü şu açıklamayı yaptı: "Yayınlanan video ile herhangi bir ilgimiz bulunmuyor. Hatta bu videonun varlığından bile yeni haberdar olduk."

Bir anda herkesin ilgi odağı olan Guttierez ise, bunun sadece kişisel bir video olduğunu ve Nintendo ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığını açıkladı. Nintendo'dan para aldığı iddialarını ise kesin bir dille yalanladı.

Okuyucu Yorumları