Vista SP1'i yine gizlice elde edin

Daha önceden bahsedilen Vista SP1 beta indirme yöntemi bu sefer daha güncel bir sürüm için geçerli..

Yeni Vista SP1-Hack!

Vista SP1'i yine gizlice elde edinEkim ayında yayınladığımız haberde Vista Servis Paketi 1 betasını doğrudan Windows Update üzerinden indirmeye yönelik bir püf noktadan bahsetmiştik. Bu açık kapandı ama daha güncel bir sürümün indirilmesi yine mümkün kılındı.

Servis Paketi 1'in güncel ön-sürümünün numarası 6001.17036 ve şimdiye kadar bahsedilen hack yöntemi ile indirilemiyor. Kayıt defterindeki ufak bir değişiklik ile bu güncel sürümde yine indirilebiliyor. İnternette çıkan dedikodulara göre bu seferki sürüm bir Release Candidate (nihai sürüm adayı) olabilir yani nihai sürümden bir önceki seviye.

Dikkat: Bu yöntemi denemeden önce sisteminizin yedeğini alın. Kayıt defterine yapılan hamlelerin asla güvencesi yoktur ve veri kayıplarına sebebiyet verebilir. Ayrıca bu SP1 sürümünü günlük işleriniz için sürekli kullandığınız PC'ye kurmamalısınız.

Hack aşamaları:
— İlk husus, bu sürümü kurmanız için önceki beta'nın sisteminizde olmaması gerekiyor. Yani eski betayı sisteminizden kaldırın.
— Kayıt defterinde gerekli değişiklikleri yapacak olan yığın dosyasını buradan "hedefi farklı kaydet" diyerek indirin. Dosyaya sağ tıklayıp "Yönetici Hakları" ile çalıştırın.
— Güncel Windows oturumunuzu kapatın ve yeniden oturum açın.
— Windows Update'e girin, güncelleştirmeleri denetleyin, ilk yamayı (KB935509; v1.005) kurun. PC'nizi yeniden başlatın.
— Yeniden Windows Update'e girin ve güncelleştirmeleri denetleyin. Bu sefer ikinci yamayı (KB937287) yükleyin.
— Üçüncü kez PC'nizi yeniden başlatın ve üçüncü yamayı (KB938371; v1.018) indirip kurun.
— Son kez PC'nizi başlatın, 5-10 dakika arası bekleyin ve Windows Update üzerinden yine yeni güncelleştirmeleri denetleyin.
— Şimdi Servis Paketi 1 (Build 6001.17036) indirilmeye sunulmuş olmalı.

Vista SP1'i yine gizlice elde edin

Dipnot: Bu ön sürümün İngilizce olarak sunulmuş olması olası bir durumdur. En azından farklı dillerde vardır ama Türkçesi olmayabilir. Bu yüzden bu deneyden kesin sonuç almak istiyorsanız İngilizce bir Vista ile deneyin. Türkçe sürümde dediğimiz sebepten dolayı bu hack işlemi sonuç vermeyebilir. Bildiğiniz gibi Servis Paketi ile işletim sistemi dilinin aynı olması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları