ABD'de hala floppy disk kullanıyorlar

Belki de disket sürücü ve disketlerinizi çoktan çöpe attınız. Ama onları kullanan birileri hala var!

Yıl olmuş 2014, hala...

ABD'nin resmi gazetesi Federal Register'da işler hala floppy disk'ler ile yürüyor.

90'lı yılların "flash disk"leri olarak kabul edilen floppy diskler 2000'li yıllarla beraber artık gözden düşmüş, floppy disklerin yerini artık çok ucuzlayan CD'ler almış, hemen ardından da flash diskler pratik kulanımlarıyla çok popüler olmuşlardı.

Bugün artık hiçbir bilgisayarda özel istek olmadıkça floppy disk sürücüsü yer almazken ve hatta piyasada floppy disk bulmak bile çok zorken, ABD'nin resmi gazetesi niteliğindeki Federal Register kendilerine gönderilecek haberler için CD ceya floppy disk şartı koyuyor. Flash disk veya e-posta ile gelen haber veya görseller ise kabul edilmiyor.Elbette gazete içinde de veri aktarımı için floppy diskler sık sık kullanılıyor. Gazete editörleri, devlet kurumlarında hala çok büyük oranda floppy disk kullanımı olduğunu ve bu nedenle gazeteye verilerin sıklıkla floppy disk ile geldiğinin altını çizerken, kamu kurumlarında kapsamlı bir donanım güncellemesi olmadan kendilerinin de işleyişi aksatmamak için floppy diskten vazgeçemeyeceklerini hatırlatıyorlar.

Ancak bu "kapsamlı güncelleme"nin yakın zamanda olması beklenmiyor çünkü ABD devlet kurumlarının email kullanmak için uymak zorunda oldukları regülasyonlara göre, çok pahalı olan özel bir e-mail güvenlik sistemini kurmaları gerekiyor, bu da şu anda kamu harcamalarında büyük maddi sıkıntılar yaşayan ABD için mümkün değil. Hatırlanacağı gibi, mecliste bütçe onaylanamadığı için hükumet kısa süre önce, tüm devlet memurlarını bir aylığına ücretsiz olarak izine göndermişti.

Okuyucu Yorumları