Yaşanan düşüşe rağmen iPhone, Apple'ın yüzünü kendi ana vatanında güldürdü. Samsung ise...

Yeni bir piyasa araştırması, cep telefonu satışlarındaki düşüşe rağmen işlerin Apple için, kendi anavatanında iyi gittiğini gösteriyor.

Yaşanan düşüşe rağmen iPhone, Apple'ın yüzünü kendi ana vatanında güldürdü

Counterpoint Research'ün son araştırmasına göre, ABD'deki Android telefon satışları 2. çeyrekte %38 düşerken, Apple'ın iPhone'ları sadece %6 geriledi. Akıllı telefon satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %24 azalmış olsa da Apple, 2022 yılının 2. çeyreği ile 2023 yılının 2. çeyreği karşılaştırıldığında daha büyük bir pazar payına sahip.

Counterpoint Research analisti Matthew Orf, çeyrek boyunca düşen enflasyon rakamlarına ve iş piyasasında devam eden güçlüklere rağmen, tüketicilerin piyasa belirsizliği nedeniyle cihazlarını yükseltmekte tereddüt ettiğini belirtti. Ayrıca bu eğilimin 2023'ün 3. çeyreğine kadar devam etmesini beklediğini de söyledi.

Bununla birlikte, kıdemli araştırma analisti Maurice Klaehne'ye göre, katlanabilir pazar bu çeyrekte önemli aşamalar kaydettiğinden, Android üreticileri için haberler kötü değil. Samsung'un yeni Galaxy Z Flip ve Z Fold cihazlarıyla birlikte, katlanabilir cihaz satışları 2023'ün 3. çeyreğinde ABD'de şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaşabilir.

Genel olarak daha az sayıda sevkiyata rağmen, Apple 2. çeyrek satışlarında güçlü bir konum elde etti. Araştırma müdür yardımcısı Hanish Bhatia, operatörlerin iPhone 14 için promosyon kredisi sunmaya devam etmesiyle faturalı ve ön ödemeli planlardaki güçlü promosyonların ivmeyi korumaya yardımcı olduğunu belirtiyor.

Apple, analistlerin ilk başta beklediği kadar çok iPhone satmasa da iPhone 15 Pro modelleri için daha yüksek bir fiyat belirlemesi şirketin gelirlerini artırmasına yardımcı olabilir.