Akıllı televizyonlar kırılabilir mi?

Birkaç yıl önce TV'nize virüs girer, hacker'lar TV'nizi hack'leyebilir deselerdi gülerdiniz. Ama...

Televizyonunuz hack'lenebilir

İnternete girme, sosyal ağlara bağlanma, çevrimiçi alışveriş yapma gibi imkanlar sunan ve gittikçe daha çok bilgisayarlara benzeyen yeni nesil akıllı televizyonların da güvenlik açıkları barındırdıkları iddia ediliyor.

Merkezi Malta'da bulunan ReVuln güvenlik şirketi, Samsung Smart TV'leri, etkileyen bir güvenlik açığı keşfettiklerini, bu açığı istismar ederek kullanıcı bilgilerine ulaşmanın mümkün olduğunu iddia ediyor. Bu durumda o an televizyona bağlı USB sürücülerdeki bilgiler de tehlikeye girmiş oluyor. Firma, ilk inceleme için Samsung televizyonları tercih etmelerinin nedeninin Samsung'un şu an pazar lideri konumunda olması olduğunu, söz konusu açığın büyük ihtimalle tüm akıllı televizyonlarda ve set üstü cihazlarda bulunabileceğini de ekliyor.

Ocak ayında, bir diğer güvenlik firması Security Explorations, set üstü cihazlara malware yüklemeye olanak sağlayan bir açık keşfetmişti. Kısacası artık virüsler ve zararlılar, televizyonlarımıza kadar girmiş durumda. Çok yakında akıllı televizyonlar için de antivirüs yazılımları görürseniz şaşırmayın...

Okuyucu Yorumları