Amazon.com'da "tecavüz oyunu" skandalı!

Amazon.com'da satışa sunulan "tecavüz oyunu", ünlü alışveriş sitesini çok zor durumda bıraktı!

"Tecavüz oyunu" skandalı!

Amazon.com'da satılan binbir çeşit ürün arasında bilgisayar yazılımları da var. Sattığı yazılımların arasında yer alan oyunlar ise genellikle en çok satan yazılımlar listesinde üst sıralarda bulunuyor. Fakat geçenlerde Amazon.com'da satışa sunulan bir oyun kullanıcıları kelimenin tam anlamıyla şok etti. Çünkü Japon bir yapımcının ürettiği oyundaki amaç, sanal kadın karakterlere tecavüz etmek!

Oyunda, oyuncular yönettiği karakter yalnız bir kadını metroda takip edip, orada tecavüz ederek puan topluyorlar. Oyun, oyuncuların sanal kadın karakterin hamile kalması durumunda ise onu kürtaja zorlamasını istiyor. Bu oyun Amazon.com'da ortaya çıktıktan kısa süre sonra pek çok kızgın kullanıcının tepkisine yol açtı ve ünlü e-ticaret sitesi bu tarz bir oyunu satması nedeniyle çok ağır şekilde eleştirildi. Amazon.com yetkilileri hızla ilgili sayfayı siteden sildiler ve oyunun Amazon.com tarafından değil, milyonlarca kişisel satış sahibinden biri tarafından satışa sürüldüğünü açıkladılar.

CHIP Online yorumu:
Bu tip bir yazılıma "oyun" demek bile doğru değil. Ahlak sınırlarını fazlasıyla aşan yazılımın Amazon.com gibi büyük bir alışveriş sitesinde satışa sunulmuş olması ise apayrı bir skandal. Eğer büyük bir alışveriş deviyim diyorsanız, sattığınız ya da sizin bünyenizde satılan her ürünü en küçük ayrıntısına kadar incelemek zorundasınız. Aksi halde yaşanan bu tip bir olay, yıllar süren bir çalışma sonucunda elde ettiğiniz haklı ünün bir anda yerle bir olmasına neden olabilir...

Okuyucu Yorumları