AMD'den çok özel bir işlemci: 7 Ghz hayal mi?

AMD'den gizemli bir işlemci: Phenom II X4 42 Black Edition TWKR hazır, ama siz alamazsınız...

AMD 7 Ghz'i görecek mi?

AMD'nin en güçlü işlemcisi olan bu yeni ürün, özellikle overclock hastaları için tanrı vergisi denebilecek bir işlemci. Ancak küçük bir problem var, bu işlemciden sadece 100 adet üretildi! AMD'nin açıklamasına göre bu işlemci uç noktada overclock yapanlar için üretildi. Çok güçlü, hatta sıradışı soğutma sistemleriyle birlikte overclock edildiğinde performans bariyerlerini darmadağın edeceği söyleniyor.

AMD Phenom II X4 42 Black Edition TWKR'dan sadece 100 adet var
Mühendislik örneği olduğu söylenen ve sadece 100 adet bulunan bu müthiş işlemciler, şık bir ahşap kutu içerisinde geliyor. 45 nm Deneb çekirdek üzerine kurulu ve 8 MB önbelleğe sahip işlemcinin standart hızı 2.0 Ghz. AMD'nin hakkında teknik detay vermekten kaçındığı işlemci daha yüksek voltaja dayanabiliyor ve piyasadaki diğer işlemcilerin hepsinden daha hızlı çalışabiliyor.

İşlemci gerçek ama siz alamazsınız; biz de...

Burada bizi de okuyucuyu da çatlatan şey, işlemcinin maksimum hızının belirtilmemiş olması. Ancak bu hepsinden daha iyiyse, benzer işlemcilerin 6.89 Ghz'yi sıvı nitrojen yardımıyla gördüğünü hatırlatalım.Bundan ötesi artık 7 Ghz olacaktır. İş, eline bu işlemcilerden birini geçirebilen bir overclock hastasının bu hıza ulaşmak için gerekli soğutma tertibatını kurması.


"Peki nasıl ediniriz bu işlemciyi?" dediğinizi duyar gibiyiz. Sadece 100 tane olduğu için, AMD yaptığı açıklamada yüklü bir banka hesabının bile size bunlardan bir tanesini garanti etmeyeceğini söylüyor. Tanınmış overclock ustalarına verilen işlemcilerden biri için ille de başvurmak isterseniz AMD'nin Twitter sayfasını ziyaret edip şansınızı deneyin. Bu arada aklınız işlemcinin adındaki 42'ye takıldıysa Douglas Adams'tan Otostopçu'nun Galaksi Rehberi isimli kült eserinde, 42 hayatın anlamı demekti.

Okuyucu Yorumları