AMD'den dizüstüler için harici grafik çözümü

AMD, taşınabilir PC'lerde kullanılmak üzere harici grafik çözümlerini piyasaya sürüyor.

Laptop'a grafik gücü

Mobil oyuncuları düşünen AMD, Asus ve Fujitsu Siemens taşınabilir PC'lerde kullanılmak üzere harici grafik çözümlerini bu yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Dizüstülerde kullanılan grafik çözümlerinin oyunlar için yetersiz olduğunu düşünüyorsanız endüstrinin önde gelen firmalarının mobil oyuncular için tasarladıkları harici ekran kartları fikrinizi değiştirebilir. Şimdiye dek onboard veya zayıf grafik çiplerine sahip olan dizüstü sistemler AMD, Asus ve Fujitsu Siemens tarafından planlanan yüksek performanslı harici ekran kartlarıyla mobil oyun deneyimini yeni boyutlara taşıyacak.

İlk kez Asus tarafından XG Station adı altında 2007 yılı başlarında geliştirilmesine başlanan harici ekran kartları Express Card arayüzü üzerinden mobil sistemlere bağlanıyor. Asus'un XG Station konsepti ilk olarak NVIDIA 8600 GT bazlı olarak önümüzdeki aylarda piyasada olacak.

AMD de Lasso kod adlı mobil grafik çözümünü yaklaşık bir ay sonra Computex 2008'e yetiştirmek üzere çalışıyor. Lasso'nun dizüstü sistemlere bağlanmak için kendisine özel bir bağlantı yolu kullanacağı ve Centrino mimarisi ile uyumlu olmayacağı söyleniyor.

Fujitsu Siemens ise Amilo GraphicsBooster adlı Radeon bazlı bir grafik çözümüyle oyunculara hitap etmeye hazırlanıyor. Hakkında çok fazla detaylı bilgi olmamakla birlikte bu çözümün 3DMark06 puanının 8000 civarı olduğu gelen haberler arasında.

Okuyucu Yorumları