Amerikalı Bir Apple Store Ayrımcılık İle Suçlandı

Pensilvanya'da yaşayan eski bir Apple Store çalışanı, firmanın siyahi müşterilerini "hedef aldığını" iddia etti!

Apple'a ayrımcılık suçlaması!

Eski bir Apple Store çalışanı, çalıştığı mağazayı ırkçı ve dini ayrımcılık ile suçladı.

Philadelphia, Pensilvanya'da bulunan Apple Store'da 2010-2016 yılları arasında çalışmış olan Cori Fisher, bir grup siyahi gencin güvenlik tarafından mağazadan çıkarıldığını, ayrıca mağaza yöneticisinin siyahi müşterilerin yakından gözlenmesini istediğini açıkladı.

Doğu Pensilvanya Bölge Mahkemesine yapılan şikayette şunlar belirtildi:

"Özellikle davacının mağaza yöneticisinin polisten siyahi gençleri mağazadan çıkartmasını istemesi şikayet başvurusuna sebep oldu.

Davacı ayrıca savunan tarafın, çalışanlardan siyahi ziyaretçilerin üzerinden gözlerini ayırmamalarını istemesi ve siyahi müşterilerin mağazayı terk etmesini istemesi konusunda şikayette bulundu. Mağazanın tüm yöneticilerinin bu emri tekrarlaması davacıyı tedirgin etti."

Davacının diğer bir iddiası da, şahit olduğu olayları yönetime şikayet etmesinden dolayı Şubat 2016'da kovulmuş olması. Daha önce Aralık 2015'te bilinmeyen bir sebepten dolayı uyarı alan Fisher, kovulmasının bir sebebinin de inançları (Yedinci Gün Adventist Kilisesi'ne mensup olması) olduğunu iddia etti. Ayrıca geçirdiği iki kanser nöbeti yüzünden sakatlık raporu aldığını açıkladı.

Fisher, Apple'ı Amerika Engelliler Yasasını, Aile Tıbbi İzin Yasasını, Sivil Haklar Yasasını ve Pensilvanya İnsan Hakları Yasasını çiğneme gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Apple ya da mahkeme konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Dava henüz çok erken aşamalarında olsa da, bu mahkeme yüzünden Apple'ın teknoloji sektöründe çeşitliği ve eşit hakları savunması ırkçılık ve ayrımcılık ile lekelenebilir.

Okuyucu Yorumları