Android için Taskbar uygulaması artık daha iyi...

Android'e görev çubuğu ve fazlasını ekleyen popüler Taskbar uygulaması artık eskisinden de iyi!

Taskbar uygulaması güçlendi!

Taskbar'ın takip edilmesi gereken bir uygulama olduğundan emin olabiliriz. Daha önce uygulama sayesinde çok pencereli çalışmaların yapılabildiği söylenebilse de, artık geliştirici Braden Farmer'ın yeni güncellemesi ile olay çok daha farklı bir boyuta taşınmış durumda.

Taskbar 1.2, daha önceki sürümün sahip olduğu bütün özellikleri alıp çok daha iyi bir hale getirmekte. Artık uygulamanın arayüzünü ana ekranınız olarak kullanabiliyorsunuz ve cihazınıza güzel bir masaüstü getirebiliyorsunuz. Bu özelliği Ayarlar > Uygulamalar > İzinler aracılığı ile aktif ettikten sonra Taskbar temel olarak sizin çalıştırıcınız olarak çalışmakta. Her ne kadar bu özelliği daha önce de elde etmek mümkün olsaydı da, bunun için gereken işlem oldukça karmaşıktı.

Taskbar'ın çalışma sistemi, temel olarak size sol alt tarafta bir Başlangıç tuşu ile alt kısımda uzanan, kısayollara ve uygulamalara kolay erişim imkanı yaratabildiğiniz Windows-benzeri bir çubuk sunmak. Bu görevleri pencere görünümünde çalıştırabiliyor ve ekranınızda istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Taskbar'ı çalıştırıcınız olarak kullanırken, uygulamalar otomatik olarak tam ekran yerine pencere görüntüsünde çalışmaktalar. Tabi ki isterseniz bu uygulamaları "tam ekran" yapabilmektesiniz.

Ayrıca yeni güncelleme bazı yenilikler ve onarımlar da getirmekte. Bunların arasında da başlangıç menüsünden uygulamaları gizlemek ve pencereler için yeni konumlandırma seçenekleri yer almakta.

Özellikle tabletler için, bu sistemin üretime yönelik kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılan bir yöntem olacağı söylenebilir. Tabletleri işe yönelik kullanıcılara sunmaya çalışmak için her zaman bir çaba bulunmaktaydı ancak fiziksel bir klavye ihtiyacı ve akıllı telefon benzeri arayüzler bu kullanıcıların pek çoğunu Chromebook'lara itmiş durumdaydı. Play Store desteğinin sunulması ile beraber bu durum daha da belirginleşmişti.

Sonuç olarak, Taskbar gelişmeye devam etmekte ve uygulamanın belki de gelecek için tercih edilen yeni bir UI seçeneği oluşturma ihtimali bulunmakta olabilir...

Okuyucu Yorumları