Android'le tekrar canlanan 5 cihaz!

Normalde Android'le gelmeyen bu 5 cihaz, Google'ın işletim sistemiyle adeta yeniden hayata dönüyor!

Android'le "uçan" 5 cihaz!

Android'in açık kaynak kodlu yapısı, mobil platformun farklı cihazlara uyarlanabilmesine imkan tanıyor. Bu sayede örneğin eskiyen bir cihazınıza Android yükleyerek ona yeni bir hayat verebiliyorsunuz.

Android için üretilmemiş bir cihaza Android yüklemek elbette kolay bir iş değil ve bazı riskleri var. Ancak şimdi size sıralayacağımız cihazlar, Android'i rahatça çalıştırabilmeleriyle tanınıyorlar. İşte Android'le gelmeyen, ancak onunla adeta tekrar canlanan 5 cihaz.

Android'le tekrar canlanan 5 cihaz!

HP Touchpad

HP'nin WebOS'lu tabletinin fiyatının düşmesinin hemen ardından birçok kişi onu satın aldı. Bu arada tablete Android yüklemenin de yolları ortaya çıktı. TouchPad için geliştirilen CyanogenMod ROM'u, sorunsuz olarak çalışıyor. Jelly Bean yerine KitKat kullanmak isteyenler için bu olanak da var, ancak TouchPad'deki KitKat henüz biraz sorunlu.

Acer Iconia W700 (ve herhangi bir Windows 8'li tablet)

Windows 8'li tabletleri Android'le birlikte dual-boot sistemlere dönüştürmek mümkün. Bunun için Intel yonga setli bir bilgisayara ihtiyacınız var. PC modelinizin Android'i desteklediğinden de emin olmalısınız.

Netbook'lar ve Android'le çalışabilen 2 cihaz daha

Netbook'lar ve Android'le çalışabilen 2 cihaz daha

Netbook'lar

Android-x86 projesi, eski Intel işlemcili cihazlara yeni bir hayat kazandırabiliyor. Özellikle HP Pavilion 10 gibi dokunmatik ekranlı cihazlar, Google Play'deki uygulamaların keyfini sürebiliyorlar.

HTC HD2 (ve diğer Windows Mobile cihazları)

Android, Nokia Lumia gibi Windows Phone 7/8 cihazlarında çalışmasa da daha eski Windows Mobile ceplerini Android'li ceplere dönüştürmek mümkün. HTC HD2 bunun en iyi örneklerinden. 4 yaşındaki cep, hala geliştiricilerin desteğini alıyor. Cep, bazı sorunlarla olsa da Android 4.4 KitKat'ı çalıştırabiliyor. ICS ve Jelly Bean ise kararlı olarak çalışıyor.

Android'le tekrar canlanan 5 cihaz!

Raspberry Pi

Android, Raspberry Pi'de çalıştırabileceğiniz 7 işletim sisteminden bir tanesi. Pi'nin donanımı sadece Android 2.3 Gingerbread'i çalıştırmaya izin verse de 40 dolarlık bu mini bilgisayardan daha fazlasını beklemek haksızlık olurdu!

Okuyucu Yorumları