Android Oreo'nun maskotu görünenden daha fazlası...

Android Oreo'nun maskotunun arkasında meğer gördüğümüzden fazlası varmış!

Android Oreo'nun maskotunun bilinmeyeni!

Bu hafta üzerinde konuşulabilecek pek çok farklı Android yeniliği olsa da, pek fazla kişinin dikkatini çekmeyen bir şey, All About Android ortak sunucusu Jason Howell tarafından ortaya çıkartılmış durumda. Görünene göre Android Oreo'nun yeni süper kahraman maskotu aslında bir kadın. Yüzünün çevresindeki Oreo halkası bir saç olarak düşünülüyor ve kolları ile bacaklarının çizimi de Ay Savaşçısı (Sailor Moon) kuşamını andırıyor.

Her ne kadar Android Oreo duyurularının hiçbiri maskotun cinsiyetinden bahsetmese de, maskot resmi olarak bir kadın ve AdAge üzerindeki bir makale, mesajının önemli bir kısmını cinsiyetinin oluşturduğunu söylüyor. Yazıda markaların maskot için Oreo'nun "neşesi" ile Android'in "zekasını" birleştirdiğini söyledikleri belirtiliyor.

Tabi ki burada bahsedilen "markalar" Google ve Oreo olmakta. Her iki firmanın da arkasında ciddi bir güç bulunmakta ve bu yüzden de Android Oreo ve Oreo kurabiyelerine ilgiyi arttırmak için yayınları içeren bir basın döngüsü kurmaları oldukça doğal. Google, benzer bir stratejiyi Android 4.4 KitKat için de kullanmıştı.

Yeni kadın maskotun hikayesi ise henüz açıklanmış değil. Nasıl bir süper kahraman olduğu veya nelerin sonucunda Android'in koruyucu ajanı olunduğu henüz bilinmiyor. Google geçtiğimiz üç yıldır güvenlik endişeleri ağırlıklı bir anlatıma sahipti ve bu yüzden de bu yeni maskotun basit bir şekilde sadece Android'in güvenliğe olan adanmışlığını göstermek için seçildiğini söylemek tam anlamıyla doğru olmayabilir...

Okuyucu Yorumları