Android P, Bu Uygulamayı "Öldürecek"

Samsung'un kendi geliştirdiği ve önemli bir kullanıcı kitlesine ulaştığı popüler uygulaması, Android P ile birlikte yayından kaldırılacak!

Android P gelecek; o ölecek

Samsung akıllı telefon kullanıcıları uzun zamandır entegre video editleme ve oluşturma aracı olan Movie Maker'ı kullanıyordu. Üçüncü parti uygulamaların peşinden koşma derdini ortadan kaldıran bu uygulama maalesef yakında hizmetten kaldırılacak. Uygulamanın kendi içinde yayınlanan uyarı mesajı, Android P güncellemesi ile birlikte yazılıma olan desteğin tamamen kesileceğini söylüyor.

Uygulama yayından kalktığında Samsung tüm projelerinizi de silecek, bu yüzden Android P yayınlanana kadar yarıda kalan tüm projeleriniz bitirmeniz öneriliyor. Yeni işletim sisteminin geç yaz aylarında gelmesi bekleniyor, yani hala zamanınız var.

Movie Maker'ın ortadan kalkması nasıl bir boşluk oluşturacak bilinmiyor. Bazı tahminler Google'ın yeni bir mobil video editörünü Android P ile birlikte yayına sürebileceğini söylüyor. Ancak böyle bir uygulamanın geleceğine dair hiç bir garanti yok.

Samsung daha önce bir birine çok benzeyen uygulamalar sunması yüzünden eleştirilmişti, ancak Android'in entegre video editörü şu an çok basit işlevlere sahip. Movie Maker'ın eksikliğinde üçüncü parti uygulamalar ile gelebilecek uyumsuzluk sorunları da maalesef kaçınılmaz. Yani gelecekte videolarınızı detaylı şekilde editlemek isterseniz işiniz bir bilgisayara bile taşımak zorunda kalabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları