Android'in "3D Touch" işlevi doğrulandı!

Bir süredir Android N ile birlikte geleceği konuşulan bu önemli özellik, nihayet doğrulandı!

O özellik, kesinleşti!

Android N'nin basınca duyarlı ekran teknolojisini destekleyeceği, Google tarafından doğrulandı. Bu, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta kullanılan 3D Touch ekran teknolojisinin Android N'yi kullanacak olan telefonlarda "doğal" olarak kullanılabileceği manasına geliyor.

Launcher Shortcuts adında bir işlev, Android N'nin son betasında ortaya çıkmış, bunun üzerine 3D Touch'ın Android'e geleceği yorumları yapılmıştı. Google tarafından doğrulanan işlev, ekrana normalden daha sert bastırarak ek işlevlere ve kısayollara ulaşmanıza izin verecek. Google'a göre üreticiler işlevi kullanarak "kullanıcının ortaya çıkarabileceği ve eylemleri daha hızlı gerçekleştirebileceği kısayollar belirleyebilecekler".

Özetle herhangi bir uygulamanın simgesine sert dokunduğunuzda ekrana bir menü gelecek. Örneğin kamera simgesine güç uygulayarak video kaydetme işlevine direkt olarak ulaşabileceksiniz. Büyük bir yenilik olmasa da, akıllı telefon deneyiminiz bu teknoloji sayesinde bir adım öteye taşınabilir.

Bu arada desteğin Android N'ye gelecek olması, onun 2017'deki tüm telefonlarda kullanılacağı anlamına gelmiyor. Tıpkı parmak izi tarayıcılarında olduğu gibi basınca duyarlı ekranı kullanıp kullanmama, üreticinin takdirinde olacak.

Okuyucu Yorumları