Antivirüs yazılımcıları endişeli

Microsoft'un yeni güvenlik yazılımı "Security Essentials" güvenlik firmalarını endişelendirdi.

MS'ten antivirüs atağı

Microsoft'un piyasaya sürmek için son hazırlıklarını yaptığı "Security Essentials" antivirüs firmaları için büyük tehdit oluşturuyor. Teknoloji analistleri yeni yazılımın Symantec, McAfee ve Trend Micro gibi güvenlik şirketlerinin yıllık 40 dolara sattığı aboneliklerine eş değer olduğunu düşünüyor.

Microsoft'un "Security Essentials" güvenlik yazılımı virüsler, spyware'ler, truva atları ve rootkit'ler gibi zararlı yazılımlara karşı kullanıcıları koruyor. Tarayıcı tarafından şüpheli olduğu belirlenen yazılımlar ise Microsoft araştırma laboratuarlarına bildiriliyor.

Güvenlik yazılım şirketleri ise Microsoft'tan gelen bu tehdidin o kadar önemli olmadığını düşünüyor. Gerçekten de bu şirketlerin üst sınıf güvenlik yazılımları dosya şifrelemeden güvenlik duvarına, yedeklemeden ebeveyn kontrollerine birçok hizmet sunuyor.

Analistler ise "yeteri kadar koruyan" ücretsiz bir yazılım olduğunda kullanıcıların çoğu işlevini kullanmadıkları ücretli abonelikleri bırakıp standart güvenlik yazılımlarına geçeceğini düşünüyorlar.

Microsoft'tan gelen haberler "Security Essentials 1.0"ın beta sürümünün 25 Haziran'da kullanıcılara sunulacağı yönünde. Yazılımın son sürümü ise sonbaharda kullanıma sunulacak.

Okuyucu Yorumları