AOL 8 Geliyor

Dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı konumunda bulunan America On Line, internete bağlanmak amacıyla kullanılan ara yüzün yeni sürümü olan AOL 8.0’in beta versiyonunu test etmeleri için kullanıcılara yolladığını duyurdu.

AOL 8 Geliyor

Sonbahara kadar denenecek olan son sürüme son şekli verildikten sonra tüm AOL abonelerinin hizmetine sunulacak. AOL 8.0 ile anında mesajlaşma yazılımı AIM’in de şekil değiştirdiği, mesaj pencerelerine arka planlar eklemenin mümkün olduğu gözlendi.

Deneme sürümünü kullanmaya başlayanlar, görünümün halen kullanılmakta olan AOL 7.0 sürümünden pek farklı olmadığını, internet tarayıcısı olarak yine İnternet Explorer (İE) kullanıldığını belirttiler. Sürümün ortaya çıkmasından önceki spekülasyonlarda AOL 8.0’da Internet Explorer yerine, Netscape 6 kulanılacağı söyleniyordu.

Milyonlarca insanın kullandığı bir arayüzden Microsoft’un en önemli silahlarından birinin çıkarılması ve yerine rakibin alınması yazılım dünyasındaki dengelerin geleceği açısından önemliydi. Microsoft’un .Net stratejisinin anlamlı olabilmesi için de Internet Explorer’a büyük görev düşüyor.

Okuyucu Yorumları