"Apple 2 yılda çok büyüyecek"

Ne IBM, ne de HP... İşte Apple'ın iki yıl sonra nerelere geleceğinin işaretleri...

2 yıl sonra en büyük o!

Apple dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden biri, ancak şimdilik en çok satış yapan ve kar getireni değil. Forrester Research'ün kurucusu analist George Colony'e göre, Apple'ın en iyi olması için önünde yalnızca iki yıl var.

Önünde HP ve IBM gibi iki dev bulunan Apple'ın 2010 yılındaki toplam karı 63.5 milyar dolardı. IBM 99.9 milyar dolar kar ederken, HP 126 milyar dolarla dünyanın en çok kar eden teknoloji şirketi oldu. Ancak iki dev şirkette de Apple'daki gibi bir büyüme oranı yok. Colony'nin açıkladığı rakamlara göre, Apple 2009 yılına göre yüzde 52 oranında karını büyüttü. Analist firmanın , 2011 yılında da 2010 yılının yüzde 54 fazlasına çıkıp tüm yılı 100.3 milyar dolar karla kapatmasını bekliyor.

Apple bu büyük karın ilk sinyallerini yalnızca Ocak ayında yaptığı 26.74 milyar dolarlık karla verdi. Colony ayrıca Steve Jobs'ın Apple'ın büyümesinde çok büyük bir rolü olduğunu ve onsuz Apple'ın aynı durumda olamayacağını da dile getiriyor. Colony, Steve Jobs'ın şimdiki fikirleriyle bile 3-4 yıllık ürün tasarımlarının hazır olduğunu düşünüyor.

Okuyucu Yorumları