Apple'ın düzüstü canavarları: MacBook'lar!

Apple demek sadece iPhone demek değil! Apple'ın dizüstü canavarları MacBook'lara göz atıyoruz...

Apple'ın düzüstü canavarları

iPhone veya iPad hoşunuza mı gidiyor? O zaman Apple diz üstü bilgisayarları da ilgilinizi çekebilir. Apple'ın MacBook serileri dizaynın yanında özellik açısından doyurucu olabiliyor. Çok hafif ve süper ince MacBook Air 3 farklı ekran boyutuyla karşınızda.

Acı bir tat
Eğer bir Apple istiyorsanız belli miktarda parayı gözden çıkarmalısınız. MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro ile 2.000 Euro'ya kadar harcama yapabilirsiniz. Tabi bunun üzerine istediğiniz özellikleri de eklediğinizde bu fiyat çok daha artabilir. Çünkü tüm modellerin standart özellikleri dışında ekleyebileceğiniz özellikleri de bulunmakta.

CHIP Online tüm Macbook modellerini gözden geçirdi ve sizin için hangisinin uygun olduğunu araştırdı. İlla Apple olsun demeyenler için alternatifleri seçmeyi de ihmal etmedi...

Apple MacBook: Uygun fiyatlı başlangıç...

Apple MacBook: Uygun fiyatlı başlangıç...

Apple, MacBook ile bir MacBook isteyen herkesin sahip olabileceği bir model hazırlamış. 13.3 inçlik ekranıyla MacBook , MacBook ailesinde tamamen beyazdan oluşan tek dizüstü bilgisayar. Eski Intel işlemci platformunu kullanmasına ve eski ekran kartı GeForce 320M'e sahip olmasına rağmen belgeler üzerinde çalışmada, internette dolaşmada ve medya oynatmada yeterli performansa sahip. Hatta bazı basit ve eski oyunları da oynayabilirsiniz. Pil süresi ve ekran kalitesinde ise daha pahalı model MacBook Pro 13.3 inçle aynı kaliteye sahip.


Apple MacBook: Uygun fiyatlı başlangıç...Alternatif : Samsung QX310-S02DE

Eğer illa Apple olmak zorunda değilse daha uygun fiyatlı alternatif Samsung QX310-S02DE'yi önerebiliriz. Bir kısmı aliminyum olan kasada hızlı Core i5 işlemci, iki kat daha fazla olan 4GB RAM, daha fazla hafıza ve Geforce 310M bulunuyor. Samsung QX310-S02DE Apple MacBook'a yakın bir pil süresine ulaşıyor. Ama MacBook ekranı açık bir şekilde daha parlak.

Apple MacBook Air : Ultra mobil notebook...

Apple MacBook Air : Ultra mobil notebook...

Hava alanında beklerken ya da konferanslarda... Sadece 19 mm kalınlığındaki 13.3 inçlik veya daha küçük modeli 11.6 inçlik MacBook Air'inizi çantanızda çıkarttığınızda tüm gözler size çevrilecektir. Mükemmel dizayn ve mükemmel bir parlak ekran aynı cihazda buluşuyor. Apple bu "Super Slim" tasarım dizüstü bilgisayarı oluşturmak için 1.3 kg veya 1.1 kg MacBook Air'den bazı tavizler vermek zorundaydı. Örnek olarak bu tam aliminyum notebook'ta sadece tam enerji verimlilikli Core 2 Duo işlemci seçeneği var. Standart işlemlerin hızlı yürümesi içinse MacBook Air SSD kullanıyor. Ekran kartı Nvdia GeForce 320M ile de performansı bazı oyunlarda yeterli olabiliyor. Disk sürücüsü olmayan MacBook Air daha çok seyahat eden ve özelliklere az dikkat eden kullanıcılar için.

Apple MacBook Air : Ultra mobil notebook...Alternatif : Samsung 900X3A i5-2537M
Samsung 900X3A i5-2537M'ü MacBook Air 13.3 ile karşılaştırdığımızda aynı ağırlıkta olduklarını; hatta 900X3A'nın daha ince olduğunu görüyoruz (17 mm). Şık duran kasası ve yüksek kalite malzemesi ile istikrarı sağlıyor. 13.3 inçlik ekranı MacBook Air'e göre biraz daha parlak olsa da yansıtma özelliği olmadığı için sorun olabilir. Yeni Sandy Bridge işlemciye sahip olan 900X3A aynı zamanda 128 GB SSD kullanıyor ve bu sayede 7 saate kadar kullanılabiliyor. HDMI çıkışı, Gigabit LAN ve USB 3.0 da barındıran bu 900X3A, MacBook Air'e göre daha pahalı.

Apple MacBook Pro : Profesyoneller için...

Apple MacBook Pro : Profesyoneller için...

Yıllardır tüm MacBook Pro modelleri sağlam alimünyumdan yapılıyor. Bu da 13.3 inç, 15.4 inç ve 17 inçlik MacBook Pro'ları yüksek ve sert yapıyor. Kısa bir süre önce Apple donanımı Core i5, i7 ve AMD Radeon HD 6490M, 6750M ile büyük ölçüde değiştirdi. Eğer yüksek performanslı bir MacBook istiyorsanız tabii ki fiyat da ona göre artıyor.

Ekranları notebook sınıfında en iyilerin arasında... Dizüstü sektöründe tek olan özelliği ise Thuderbolt portu. Uygun kablo ile veriler iki katı hızda aktarılıyor. Tabii ki bu notebook'lar için cüzdanınızın biraz kabarık olması gerekiyor.


Apple MacBook Pro : Profesyoneller için...Alternatif : HP EliteBook 8460p

Şık, yüksek düzey ve aynı zamanda daha uygun fiyatlı olan EliteBook 8460p güçlü bir rakip. Dizaynı da bir MacBook'u andırıyor. Üst tarafı alüminyum kabukla kaplanmış ve içerideki kısım bir magznezyum alaşım ile güçlendirilmiş. Bunlar sayesinde EliteBook 8460p büyük ve sert hissi veriyor. MacBook Pro 13.3 ağırlığında (2.1 kg) olan EliteBook 8460p 15.4 inçlik modelinin klavye rahatlığını sunuyor. Aynı zamanda 14.1 inçlik ekranı daha yüksek bir ekran çözünürlüğü bulunduruyor. Intel Sandy Bridge platformu ve AMD Radeon HD 6470M ile HP EliteBook 8460p MacBook Pro ile neredeyse eşit.

Okuyucu Yorumları