Apple merkezinde bir garip şov!

Apple'ın merkez binasının önünde bir anda ortaya çıkan bu garip şey herkesi şaşırttı!

Apple merkezinde garip şov!

Hüseyin Cem Köylü

Apple'ın enerji kaynağı olarak kömür kullanmasını protesto eden iki Greenpeace eylemcisi, "iPhone kılığına" girerek kendilerini Apple'ın Cupertino'daki merkez binasının içinde bir "pod"a kilitlediler.

Greenpeace Amerika'nın müdürü Phil Radford, Apple'ın "yüzbinlerce insanın Bulut teknolojisinin yenilenebilir enerji kaynaklarından güç alması" isteğini göz ardı ettiğinden dolayı bu eylemin gerçekleştirildiğini kaydetti: "Apple müşterileri olarak, iPhone'larımızı ve iPad'lerimizi seviyoruz fakat kömür enerjisiyle çalışan ve doğayı kirleten bir iCloud kullanmak istemiyoruz."

Greenpeace'in eylemini haklı bulmadığını ifade eden Apple, bu eylemin yanlış ve tarihi geçmiş verilere dayandığını iddia etti ve veri merkezlerini temiz enerjiye taşımakta diğer şirketlere de liderlik ettiğini kaydediyor. Güney Carolina'daki yeni iCloud veri merkezine verilen enerjinin yüzde 60'ını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmeyi planladıklarını söyleyen Apple, bunun için Amerika'nın en büyük güneş tarlalarından birini inşa ettiklerini kaydediyor.

Greenpeace daha önce de Amazon ve Microsoft'a da bulut veri merkezlerinin enerji kaynakları nedeniyle eylem düzenlemişti. Amazon'un Seattle'da inşa halindeki ofisine büyük bir pankart açan Greenpeace eylemcileri, "Amazon Microsoft, Sizin bulutunuz ne kadar temiz?" yazılı pankart ile iki dev şirkete seslenmişti.

Okuyucu Yorumları