Apple, Router Üretimini Durdurdu!

Apple, pek de sürpriz olmayan bir hamleyle router üretim işinden elini çektiğini duyurdu.

Apple, router işini bıraktı!

Apple, router işini bıraktığını duyurdu. Firma, elinde kalan AirPort router'ları Apple mağazaları ve yetkili satıcılar yoluyla satacak ancak router'ları yeniden stoklamayacak.

Apple'ın bu kararı, daha önce satmış olduğu router'ları desteklemesini engellemeyecek. Firma AirPort Express, AirPort Extreme ve Time Capsule gibi ürünleri önümüzdeki 5 sene boyunca desteklemeyi sürdürecek. Yani Apple router'lar, yazılım ve firmware güncellemeleri almaya devam edecekler. Destek süresi sonsuza kadar devam etmeyeceği için firma, eski cihazlarını değiştirmek isteyenler için çevrimiçi kılavuzlar yayınlayacak.

Gelişmeler belki Apple hayranlarını üzecek ancak tüm bunlar sürpriz değil. Apple, Extreme ve Time Capsule cihazlarını en son olarak 2013'te güncellemişti. Express ise 2012'den beri desteklenmiyordu. Bloomberg ise Kasım 2016'da Apple'ın router takımını dağıttığını söylemişti.

802.11ac Wi-Fi router'ların yaygınlaşmasıyla Apple router'larına artık pek ihtiyaç yok. Firmanın bu alandan kalıcı olarak mı ayrıldığı ise şimdilik açık değil. Bir yetkilinin Engadget'a yaptığı açıklamaya göre Apple, "alana önemli bir katkı yapabilecek ise Wi-Fi router'lara geri dönebilir."

Okuyucu Yorumları