Apple, uzun tartışmaların ardından nihayet kesin kararını verdi

Apple, çalışanları arasında huzursuzluğa neden olan ve yılan hikayesine dönen ofise dönüş konusunda kesin kararını nihayet verdi.

Apple'da beklenen karar nihayet çıktı

Sayısız erteleme ve tartışmanın ardından, Apple'ın hibrit çalışma düzeni için artık kesin bir başlangıç ​​tarihi var. Bloomberg ve The Verge'e göre teknoloji devi, Santa Clara Valley ofislerinde çalışan çalışanlarından 5 Eylül haftasından itibaren haftada üç kez ofise gelmelerini istiyor. İlk iki gün Salı ve Perşembe günleri olacakken, üçüncü gün ekipleri tarafından belirleniyor. Apple'ın yazılım mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, personele gönderdiği bir mektupta, üçüncü günle ilgili önerilerini yöneticileriyle paylaşmalarını istedi.

Apple, Haziran 2021'den bu yana çalışanların ofislerinden çalışmasının zorunlu olduğu bir hibrit düzenlemeyi yürürlüğe koymayı planlıyor. Ancak o zamanlar personelin her Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri gelmesini istiyordu. Tim Cook'un "yüz yüze çalışmanın yeri doldurulamaz faydaları" dediği şeye büyük değer veren şirket, o zamandan beri hibrit bir çalışma haftası düzenlemesi uygulamak için birkaç girişimde bulundu, ancak artan COVID- 19 vakaları ve diğer faktörler bunun önüne geçti.

Daha önce çalışanlar, Apple’ın ofise dönüş politikasını "korku tarafından yönlendirildiği" gerekçesi ile eleştirdiler. Sonunda, şirket duruşunu değiştirdi ve yumuşattı, bazı çalışanların bunun yerine haftada iki gün ofislerine gelmelerini gerektiren bir pilot uygulama başlattı.

Şimdi, Apple'ın çalışanlarından ofislerine rapor vermesini istemesini engelleyen bir şey yok gibi görünüyor. Yayınlanan şirket içi notta, "5 Eylül, Santa Clary Vadisi'ndeki hibrit çalışma pilotumuzun gerçek başlangıcını işaret ediyor" denildi.