Apple'a bir dev isim daha katıldı!

Apple'daki değişim sürüyor... İşte Amerikalı devin kadrosuna kattığı son büyük isim!

Apple'a bir dev isim daha!

Uçak devi Boeing'in tarihinde siyahi bir Amerikalının ulaştığı en yüksek seviyede bulunan James A. Bell, Apple'ın yönetim kuruluna girmiş durumda. Bell, uçak üreticisinin CFO konumundan, firmada geçirdiği 38 yılın ardından 2012'de ayrılmıştı. Ayrıca 2005 yılında da Boeing'in geçici CEO'su olarak görev yapmıştı.

Apple CEO'su Tim Cook'un belirttiği üzere Bell, Boeing firmasında geçirdiği süre içerisinde edindiği küresel, finansal ve endüstriyel tecrübesini de yanında getirmekte. Bell'in katılımı ile beraber Apple'ın sekiz kişilik kurulundaki çeşitlilik artmış olacak.

Kurulunda sadece iki kadının bulunduğu firma, Ağustos ayında yaptığı açıklama ile, geçtiğimiz yıl içerisinde azınlıkları ve kadınları temsil etmek için daha fazla kişiyi bünyesine katmaya çalıştığının söylemişti. Pek çok Silikon Vadisi firması gibi Apple da genellikle beyaz erkeklerden oluşan çalışan profilini dengelemeye çalışıyor.

Apple'ın en yeni kurul üyesi ile beraber, bir araba üretmekte olduğu söylenen firmanın daha fazla üretim alanına genişlemesi mümkün olabilir. Tabii ki Bell'in Apple'a bir uçak yapımı için yardım etmesi pek olası gözükmüyor. Hatta bu haftanın başlarında CEO Tim Cook'a Apple'ın bir uçak üzerinde çalışıp çalışmadığı sorulduğunda şaka ile karışık bir şekilde "bir iPlane'e sahip değiliz" cevabı alınmıştı.

Sıkı bir Apple kullanıcısı olduğunu ve "firmanın yenilikçi yeteneklerine devasa bir saygı duyduğunu" belirten Bell, Apple'a katılmaktan oldukça memnun gözüküyor...

Okuyucu Yorumları