Apple'dan Project Titan için "oyuk batarya"!

Apple, sır gibi sakladığı gizemli projesi için, sır gibi sakladığı bir firmayla "oyuk batarya" anlaşmasına imza attı!

Apple'dan "oyuk batarya" hamlesi!

Teknoloji devi Apple'ın Project Titan kod adıyla bilinen 'olası' elektrikli araç projesi için sıradışı bir batarya teknolojisi geliştirdiği öne sürüldü. İlk olarak Koreli haber sitesi ETNews'te yer alan iddiaya göre Apple, adı belirtilmeyen Güney Koreli bir batarya geliştiricisiyle imzaladığı gizlilik anlaşması kapsamında önemli bir işbirliğine gitti.

Apple konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, söz konusu işbirliğinin oyuk batarya olarak adlandırılan yeni bir tür batarya teknolojisiyle ilgili olduğu tahmin ediliyor. Zira batarya firmasının bir süredir oyuk bataryalar üzerinde çalıştığı biliniyor.

Ortasında bir oyuğun yani diğer bir ifadeyle bir boşluğun yer aldığı bu bataryaların daha rahat bir biçimde soğutulabileceği ve dolayısıyla ağır ve pahalı bir havalandırma sistemine gerek bırakmayacağı söyleniyor. ETNews ayrıca bu durumun batarya kapasitesini de arttıracağını iddia ediyor.

MacRumors'un konuyla ilgili yaptığı haberde de söz konusu Koreli firmanın Orange Power olabileceği ortaya atıldı.

Bütün bu ortaklık iddiaları ve oyuk batarya projesi eğer doğruysa Apple'ın otomobil projesini oldukça ciddiye aldığını ve gerçekten sıra dışı bir araçla karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları