Apple'dan Qualcomm'a Bir Dava Daha!

Apple, Dünya'nın her yerinde Qualcomm'a dava açmaya devam ediyor...

Apple'dan Qualcomm'a yeni bir dava!

Apple, Qualcomm'a karşı yasal savaşını dördüncü bir dava ile daha da büyütmeye devam etmekte. Bu sefer Birleşik Krallık'ta yer alan davanın başvurusu, Apple'ın söylediğine göre Ocak ayında diğer üçü ile beraber yapılmıştı ancak yenilenen başvurunun ardından şu anda dikkat çekmeye başlamış durumda.

Şu anda davanın detayları oldukça belirsiz gözükmekte ve Bloomberg'in söylediğine göre mahkemenin yaptığı tek açıklama, davanın patentler ve tasarımlar ile ilgili olduğuydu. Ancak bu davanın da Apple'ın ABD ve Çin'de Qualcomm'a karşı açtığı davalar ile aynı doğrultuda olduğunu söylemek büyük ihtimalle çok yanlış olmaz.

Apple'ın diğer davaları, Qualcomm'un temel patentlerin kullanımı konusunda çok fazla ücret istediği ve genel olarak piyasa lideri konumunu kötüye kullandığını söylemekteydi.

Apple'ın davaları, Obama yönetiminin sonlarında Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) sadece günler sonrasında başlamıştı ve Qualcomm'a rekabet kanunlarını çiğnemesi gerekçesiyle davalar açılacağı belirtilmişti. FTC, ABD'de Qualcomm'un baskın akıllı telefon modem sağlayıcısı olmasını kullanarak, tüm büyük akıllı telefon üreticilerinden daha yüksek patent ödemeleri istediğini iddia etmekteydi. Özellikle Apple, Qualcomm ile bir münhasırlık anlaşması yaparak bu zorlu şartlardan kaçınmaya çalıştığı yönünde iddialar ile karşılaşmıştı.

Bir Qualcomm sözcüsü ise yeni dava hakkında yorum yapmayı reddederken, henüz şikayeti görmediklerini ve bu yüzün yorum yapamayacaklarını söylemekteydi. Geçmişte ise Qualcomm, Apple'ın ve FTC'nin iddialarını reddetmişti...

Okuyucu Yorumları