Apple'ın arabası tahminimizden daha yakında!

Apple'ın otonom arabası, tahmin ettiğimizden çok daha yakınımızda olabilir...

Tahminimizden daha yakında!

Apple'ın araba alanı ile ilgilendiğini daha destekleyen ipuçları ortaya çıkmaya devam ediyor. En son raporlar ise yol testinin yakında olduğunu gösterdi

The Guardian'ın kaynakları, Apple'ın Special Projects grubu mühendislerinin GoMentum firması ile görüşmekte olduklarını söylüyor. Belirtilene göre bu görüşmeler, elektrikli otonom araçlar için bir test alanı kurmak üzerineydi. San Francisco yakınlarındaki eski bir donanma merkezi de, inşaat firması tarafından 2100 dönümlük bir test alanına çevriliyor.

Söylenenlere göre bu alan, 30 kilometrenin üzerinde döşenmiş yola ve şehir sokaklarına sahip ve bu da kendisini, "Dünya'daki en büyük güvenli test alanı" yapıyor. Dahası, Mercedes-Benz ve Honda bu alanı kendi otonom araç testleri için kullanmış durumdalar ve bu da alanı Apple için mükemmel test alanı haline getiriyor.

Tabii ki bütün bu test görüşmeleri Apple Car'ın düşünülenden daha da yakında olabileceği anlamına geliyor olabilir. The Guardian'ın söylediğine göre de, Apple'ın otomotiv çalışmaları Cupertino kampüsünün birkaç kilometre uzağındaki dikkat çekmeyen ve şu anda inşaatı devam eden bir binada yer aldığını söylüyor.

Ancak Apple'ın kendini süren arabası hakkında bu yeni test dışında da gizli noktalar bulunmakta.

Tim Cook, Fiat-Chrysler lideri Sergio Marchionne de dahil olmak üzere otomotiv endüstrisinin önde gelen bazı isimleri ile özel görüşmeler düzenlemekteydi. Cook'un, 2014 yılında bir ortaklık anlaşmasını geri çevirmeden önce BMW'nin i3 üretim hattını gezdiği ise daha yeni ortaya çıkan bir başka durum.

Firmanın Silikon Vadisi, Tesla Motors ve Mercedes-Benz'den yetenekli isimleri kendine çektiği de düşünülürse, firmanın araba fikri hakkında oldukça ciddi olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Okuyucu Yorumları