Apple’ın sır gibi sakladığı cihazı hakkında heyecan verici yeni iddialar var

Apple'ın yılan hikayesine dönmeye başlayan karma gerçeklik başlığının sahip olacağı önemli bir özellik ortaya çıkmış olabilir.

Apple’ın sır gibi sakladığı cihazı hakkında yeni iddialar var

Apple’ın uzun zamandır beklenen ve yılan hikayesine dönmeye başlayan karma gerçeklik başlığının Meta'nın Quest Pro’sundan daha iyi olacağından başka pek bir şey bilmiyoruz. Ama şimdi, bazı özellikleri ortaya çıkmaya başlıyor.

İddiaya göre Apple, başlığa ödeme işlemleri için iris taraması eklemeyi düşünüyor. Bu seçenek, özellikle uygulamaları satın almayı kolaylaştırabilir. Apple, konu hakkında herhangi bir yorum yapmadı, ancak 2017’de göz izleme gözlüklerinin tasarımcısı olan SensoMotorics’i satın almasının ardındaki niyetin bu olduğu düşünülüyor. Endüstri analisti Ming-Chi Kuo, göz izleme modüllerini Apple’a Primax’ın üreteceğini ve bu modüllerin iris tanıma özelliğine sahip olduğunu söylemişti.

Apple'ın cihazının, Meta'nın Quest Pro'suna göre birkaç avantajı da olacak gibi görünüyor. Daha önce iddia edilen 14 kameradan ikisinin bacaklarınızı takip edeceği ve 10 kameralı Meta cihazına kıyasla tam vücut takibinde bir avantaj sağlayacağı söyleniyor. Gözlüğü andıran tasarımın alüminyum, kumaş ve cam kombinasyonunun da 1,6 kiloluk Quest Pro'dan daha hafif olduğu belirtiliyor.

Dedikodulara göre, Apple’ın karma gerçeklik başlığı 2023 yılı içinde piyasada olacak. Fiyatının 3.000 dolar seviyesinde olması bekleniyor. Quest Pro’nun 1.500 dolar olduğu düşünülürse, Apple’ın kendi ürününü satabilmesi için gerçekten etkileyici özellikler eklemesi şart.