Arkadaşlarımı Bul uygulaması aile yıkıyor!

Güler misin, ağlar mısın? Bu bahtsız adamın başına gelenleri iPhone ortaya çıkarttı!

iPhone'un yeni marifeti!

New Yorklu bir adam, eşinin kendisinden gizli işler çeviridiğini, hatta aldattığını, Apple'ın kendi uygulamalarından "Arkadaşlarımı Bul" (Find My Friends) ile öğrendi.

Adresler arasında sizi yormamak için olayı kısaca anlatalım; Muhtemelen genlerinde Türk kanı dolaşan ve ismi verilmeyen bir New Yorklu, eşine yeni iPhone 4S'ten alıyor ve cihaza eşinin haberi olmadan Find My Friends yani Arkadaşlarımı Bul uygulamasını yüklüyor. Bu uygulama ile GPS üzerinden, izin verdiğiniz arkadaşlarınız sizin nerede olduğunuzu, kendi cihazlarından görebiliyorlar. Eşi kendisine A semtinde olan akrabasına gideceğini söylüyor ama meraklı koca, şüphelendiği kişiyle aynı B semtine gittiğini telefonundan, uygulamadan görüyor. Dolayısıyla yalan söyleyen eşinin kendisini aldattığını anlıyor. Hatta aldatılan koca, hikayeyi anlatırken telefondan aldığı ekran görüntüsünü de yazısına iliştirmiş.

Bu noktada ise işin yasal kısmı devreye giriyor. Eşinin izni olmadan kullandığı telefonuna bir yazılım hatta takip yazılımı yüklemek ne kadar yasal? Kişisel özgürlükler mi aile kurumunun dürüstlüğü mü? Bu uygulama çiftleri daha mı sadık yapacak yoksa ayrılıkları mı tetikleyecek? Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları