AVG'den Linux'çulara güvenlik yazılımı

Linux zararlı yazılımlardan etkilenmez demeyin; sisteminizi AVG 8.5'e emanet edin...

Linux'a virüs kalkanı!

AVG Technologies, Linux için geliştirdiği ve güncellediği anti-malware yazılımını tanıttı. AVG 8.5 for Linux, server ve ücretsiz workstation ilavesi ile daha etkin tarama yetenekleri, yeni antivirüs filtrelemesi, geliştirilmiş bir performans ve Linux tabanlı kullanıcılar için daha kolay bir kullanım sunuyor.

Windows işletim sistemlerindeki kadar yaygın olmasa da, Windows için geliştirilen kötü amaçlı yazılımlar, Linux işletim sistemlerine de darbe vurabiliyor. Bunun yanı sıra Windows tabanlı çalışma istasyonları sıklıkla ağ üzerinde Linux tabanlı sunuculara bağlanıyor. AVG 8.5 for Linux, bu gibi sistemler için merkezileşmiş bir anti-malware koruması sağlıyor.

AVG'nin yeni geliştirdiği AVG Server Edition for Linux, tek dağıtım paketi içinde hem e-posta hem de dosya sunucularını koruyor. Gün içinde yollanan milyonlarca e-postayı destekleyecek kapasite ve güvenilirliğe sahip AVG Server Edition for Linux, böylelikle büyük şirketler ve hatta internet servis sağlayıcıları tarafından da kullanılabiliyor.

Tek seferde keylogger tespiti

Tek seferde keylogger tespiti

Linux için geliştirilen AVG 8.5 sürümü, ağ yöneticileri ve çalışma istasyonu kullanıcılarına;

- Tek seferde virüs, solucan, casus yazılım, trojan, keylogger ve diğer kötü amaçlı yazılımları tespit eden ve silen etkin bir tarama,
- Yeni ve bilinmeyen kötü amaçlı yazılım türlerini saptamak için geliştirilmiş sezgisel emülasyonu,
- Yeni avflt antivirüs filtresi! Geliştirilmiş performans için basitleştirilmiş yükleme ve görevlendirme özelliği taşıyan ve RedirFS tabanlı erişim taraması,
- Paylaşımlı hafıza kullanan geliştirilmiş sistem kaynağı yönetimi,
- 64-bit ve çoklu-CPU mimarisini ve yeni çoklu çekirdeğe sahip CPU'ları destekleyen artırılmış ölçeklenebilirlik,
- Zorunlu yeniden başlatmaların sayısını daha da azaltan tamamen modülerleştirilmiş çözüm sunuyor.

RedirFS, yani yeniden yönlendirilen dosya sistemi, sanal dosya sistemi anahtarı (VFS) ve dosya sistemi sürücüleri arasında yeni bir katman oluşturuyor. Linux 2.6.25 versiyonu için gerçekleştirilen bu yeni sistem, VFS katmanı içinde bulunan dosya sistemindeki değişikliklere izin veren bir çatı sağlıyor.

Linux dağıtımı açısından bir sınırlama yok

Linux dağıtımı açısından bir sınırlama yok

AVG 8.5 for Linux sürümünün RedirFS elementi ile gurur duyduğunu dile getiren AVG Teknoloji Bölüm Başkanı Karel Obluk, "İlk amacımız, Dazuko projesine alternatif olarak Linux için bir erişim tarayıcı geliştirmenin olası yollarını keşfetmekti. O günden itibaren RedirFS projesi Linux 2.6'un genel çerçevesine doğru evrim geçirdi. RedirFS'yi açık kaynaklı olarak yayımladık. Bu sistem, erişimli taramadan çok daha geniş bir fonksiyonellik getirecek"diyor.


FreeBSD, Mandrake, Mandriva, Fedora Core, Debian, SUSE, Red Hat, Red Flag, Ubuntu ve Debian paketini kullanan diğer Linux dağıtımları altında test edilen AVG 8.5 for Linux, Linux dağıtımı açısından bir sınırlama taşımıyor.

Linux versiyonuna bağlantı başına lisans ücreti ödenerek 1 ya da 2 yıllık abonelik seçenekleriyle sahip olunabiliyor. Server Edition'a ise yetkili AVG satıcılarından ya da doğrudan http://www.avg.com/business-security sayfasından ulaşılabiliyor. Her iki versiyon da şu an için yalnızca İngilizce olarak sunuluyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları