Avrupa 5G Yarışında Geri Kaldı

Avrupa 5G yarışında geri kaldı. Peki, 5G'ye önderlik edecek kıtalar hangileri? İşte analiz raporu!

Avrupa 5G'de geride

CSS Insight'ın yaptığı analize göre, Avrupa 5G yarışında geride kalmış durumda. Raporda, mobil endüstride "daha önce hiç olmadığı kadar" geri kalma riski altında olduğu ifade edilen Avrupa için beklenmedik bir durum gibi görünüyor. Öte yandan Amerika ve Asya liderlik koltuğu için mücadele içindeler.

Analistlerin hazırladığı rapora göre, ilk ticari 5G hizmetlerinin 2019'da, yani daha önce düşünülenden bir yıl kadar önce kullanıma girmesi bekleniyor. Bu yarışta ise, ABD, Güney Kore ve Japonya şu anda ilk sırada yer alırken, Çin onların ardından geliyor.

Yine CSS Insight'ın raporuna göre, 2020 yılına kadar 5G ile 60 milyon bağlantılı cihaz hayatımızda olacak. Bu da yine önceki tahminlere göre yüzde 50 aha fazla bir oran. 2021 yılında bu sayının 280 milyona çıkması öngörülüyor. 2026 yılına kadar ise 2.3 milyar 5G bağlantılı cihazın kullanımda olacağı düşünülüyor.

5G'nin gelmesiyle birlikte mobil cihazlardaki iletişim devrimi, adeta bir kartopu etkisi yaşayacak ve bağlantılı cihazların sayısı bir anda milyarları bulacak. Elbette bu yeni değişim, günlük yaşamımızı da etkileyecek ve bununla birlikte yeni iş modelleri de ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları