Avrupa henüz Windows XP'den vazgeçmiş değil

Windows XP'nin, tüm zorlamalara rağmen emekli olmak gibi bir niyeti yok!

Windows XP emekli olamıyor!

Microsoft, bir yıldan fazla bir süredir Windows XP için desteğini kesmiş durumda ancak şirket ve bireysel kullanıcıların hala XP'ye elveda demeye hazır olmadıkları görülüyor. Hatta bazı şirketlerin işletim sistemi güncelleme desteği almak için para ödemeye bile hazır oldukları biliniyor.

Yayınlanan Bitdefender raporuna göre Ukrayna'da işletme ve kamu kuruluşlarının yüzde 41.2'si halen Windows XP kullanmaya devam ediyor. Macaristan'da yüzde 37.5 ve Romanya'da ise yüzde 34'lük bir kesim henüz Windows XP'ye veda etmiş değil.

Bu ülkeleri yüzde 24.05 oranla Polonya takip ediyor. Moldova Cumhuriyeti'nin yüzde 18.7'lik kesimi XP kullanmaya devam ederken bu oran Slovakya'da yüzde 10.61 seviyelerinde. Diğer ülkeler yüzde 6 ile Bulgaristan ve son olarak yüzde 4.7 ile Çek Cumhuriyeti.

Bitdefender tehdit analisti Liviu Arsene, verdiği röportajda bu yüksek oranların arkasındaki olası nedenler hakkında da görüş belirtti. Arsene'e göre şirketler sistemlerinde bazı özel yazılımlar çalışabiliyor ve bunların Windows 7 ve 8.1 işletim sistemleriyle uyum problemi göstermesi nedeniyle Windows XP kullanımı devam ediyor.

Okuyucu Yorumları