Babylon 7: Bir sözlükten çok daha fazlası!

Kullanımı dünyada yaygın olan Babylon 7 ile her dilde okumak, yazmak daha kolay ve daha hızlı.

Babylon 7

Günümüzde internette onlarca farklı dil üzerine kurulmuş pek çok web sayfası var. Ancak dünya dili olan İngilizce'nin yeri elbette ayrı. Bilmediğimiz kelimeler karşımıza çıktığında yanı başımızda sözlük olmasını isteriz, ancak her kelime için sayfaları tekrar tekrar çevirmek oldukça zahmetli, yorucu ve zaman kaybettirici bir eylem.

Günümüz dünyasında, globalleşen dünyayla beraber elbette yabancı bir dil öğrenmek çok önemli bir hal aldı. Bu bağlamda dil sözlüklerinin önemi tartışılmaz. Ancak eskisi gibi artık kitap sözlüklere muhtaç değiliz. Artık bilgisayar üzerinden de çevirileri rahatça yapabilme imkanımız var. Bu formatta pek çok yazılıma sanal alemde ulaşmanız mümkün.

Ancak bir yazılım var ki onu diğerlerinden ayırmak gerekiyor: Babylon. İsmini mutlaka duymuşsunuzdur, duymadıysanız da bugünkü makalemizde hakkında pek çok şey öğreneceksiniz. Babylon yıllardır bilgisayarlarımızda bize yardımcı oluyor, bugün ise 7. sürümü ile karşımızda; elbette getirdiği pek çok yenilikle beraber.

Şimdi Babylon'u biraz daha yakından tanıyalım.

Anında çeviri!

Anında çeviri!

Mezopotamya'nın eski bir yerleşim yeri olan Babylon'dan ismini alan yazılım, 1997 yılında Babylon sözlük fikrini ilk ortaya atan Amnon Ovadia tarafından kuruldu. Kurulduktan tam bir yıl sonra 2 milyon kullanıcıya ulaştı ve 2000 yılında gelindiğinde Babylon bu rakamı da katlayarak 4 milyon kullanıcıya ulaştı. Ve akabinde Zdnet ve AOL gibi popüler internet sitelerinin bir numarası oldu. O günden bu yana 6 versiyon çıkaran Babylon, bugün 7. versiyonuyla karşımızda.

Babylon, 75'ten fazla dilde 1.300 sözlük ve çeviri kaynağından sonuçlar verir. Babylon ayrıca kullanıcılarına, Excel, Word, PowerPoint, E-Posta, İnernet Tarayıcısı ve anında mesajlaşma uygulamaları gibi herhangi bir masaüstü uygulamasında, bir metnin üzerine tıklayarak, geniş alanda başlık ve konuyu kapsayan sözlük, ansiklopedi kaynaklarına anında çevrimiçi/çevrimdışı erişim sunar.

Kullanıcıların gerek İnternet gerekse masaüstü uygulamalarında en çok ihtiyaç duydukları işlemlerden biri olan metin çevirisini, Babylon 7 tam 17 dilde tek bir tıkla eksiksiz bir şekilde gerçekleştiriyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Japonca, İbranice, Çince (geleneksel), Çince (basitleştirilmiş), Flemenkçe, Rusça, Korece, Türkçe, Arapça, Farsça, Lehçe ve Ukraynaca, Babylon 7'nin tek tıkla tam çeviri yaptığı dillerdir.

Yazım denetimi uygulaması da gerçekleştiriyor!

Yazım denetimi uygulaması da gerçekleştiriyor!

Babylon 7, kullanıcılarına üzerinde çalıştıkları belgeleri için yazım denetimi özelliği sunar. Kullanıcılar, İnternet uygulamaları, e-postalar, çeşitli ofis dokümanları üzerinde çalışırken, Babylon 7 ile 15 dilde yazım denetimi uygulaması gerçekleştirebilirler. Otomatik olarak yapılan bu işlemde, Babylon 7 size yazdığınız metnin içeriğinde bulunan yazım hatalarını anında kontrol ederek düzeltme imkanı sağlar.

Babylon 7, kullanıcılar tarafından en sık kullanılan dilden-dile çevirileri aklında tutar ve sizin sıkça kullandığınız iki dil arasında çeviri sonuçlarını otomatik olarak ekrana yansıtır. Kullanımı oldukça kolay olan Babylon 7'nin isteğinize göre arayüzünü de kişiselleştirmeniz mümkün. Tek tip arayüz yerine, sık kullandığınız özelliklerin sıralamasını, dış görünümünü, arka plan rengini, yazı tipini ve boyutunu ve saydamlık ayarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz
Babylon 7,en güncel olayları ve en son gelişmeleri kapsayacak şekilde sürekli olarak güncellenen, 2.2 milyondan fazla makale ve tanımı içeren, İnternet üzerindeki en büyük ve çok dilli bedava ansiklopedi olan Vikipedi'den tam 13 dilde sonuç verir.

Babylon 7, para birimlerini ölçüleri ve dünya zaman dilimlerini çevirmenize de yardımcı olur. Yazılımı el bilgisayarınıza, cep telefonunuza yüklediğiniz taktirde, dünyanın her yerinden Babylon 7'nin tüm özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Sonuç olarak, bir sözlükten çok daha fazlası olan Babylon'un bugün milyonları bulan kullanıcısı var ve bunun nedenini anlamak da sanırım çok zor değil.

Download: Babylon

Okuyucu Yorumları