Başlat Menüsüne önerilen uygulamalar geliyor

Windows 10'un Başlat menüsü, artık kullanıcılarına bu yeni özelliği de sunacak!

Başlat Menüsü'ne yeni özellik

Windows 10 resmi lansmanından önceki gelişim sürecinde Microsoft, uygulama yerleştirme ve keşif konusunun üzerinde durduğunu göstermişti. Windows platformunun geliştiriciler için daha cazip duruma getirilmesi ve uygulamaların indirilme şansını arttırmak amacıyla Store uygulamaları kilit ekranı ve Başlat Menüsünde yer alacaktı.

Windows 10 RTM yapısı ile bunun meyveleri gelmezken Microsoft şimdi bu özelliği test etmeye başladı. Betanews tarafından fark edilen duruma göre, 10565 numaralı yapı ile birlikte şirket mağaza uygulamalarının reklam platformu olarak Başlat Menüsü'nü kullanıyor.

Kullanıcılar bu bölümde en çok kullanılan uygulamalar ve sistem ayarlarının arasında "Önerilen Uygulamalar"ı da bulacak. Şu anda Microsoft önerileri "varsayılan" olarak geri döndürmüş görünüyor. Bununla birklikte kolaylıkla kaldırılabilecek. Öneriler üzerine sağ tıklayıp belirli bir uygulama kaldırılabileceği gibi özelliği tamamen kapatma seçeneği de sunulacak.

Bazı kullanıcılar işletim sistemine yayılacak reklamlar için çileden çıkacak olsa da bu özellik iOS ve Google Play Store ile karşılaştırıldığında geliştiriciler için bulunmaz bir nimet olabilir.

Okuyucu Yorumları