Bazı şeyler büyük problem değil ama...

Herkes "internette takip edilmekten" bahsediyor. Peki takip edilmeyi gerçekten takıyor muyuz?

En çok neden korkuyoruz?

Kasım ayında 1.000 katılımcıyla yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, insanların internette en çekindikleri şey, hack'lenmek. Bu korkunun yanında, Google veya başka bir kurumunun özel yazışmalarını okuması, hareketlerini takip etmesi, reklam amacıyla nereye girip çıktığını kaydetmesi, pek çok kişi için önemli bile değil...

Computer and Communications Industry Association tarafından Benenson Strategy Group ve American Viewpoint'e yaptırılan araştırmada katılımcıların yüzde 75'i için hack'lenmek en korkulan detay. Bunun yanında, en çok izlenmekten korkanların oranı sadece yüzde 54.

Tek bir seçim yapmak zorunda olduklarında ise, izlenmekten korkanların yüzde 58'inin, hack'lenmekten korkmayı tercih ettiği görülüyor. Ayrıca devlet tarafından izlenmekten korkanların oranı yüzde 15'te kalırken, reklam amacıyla izlenmeyi korkunç bulanların oranı yüzde 3'ü geçemiyor.

Bu sonuçlar göz önüne alınırsa, insanların online reklam şirketleri tarafından daha sıkı takibe alınacağını tahmin etmek zor değil.

Okuyucu Yorumları