Ünlü milyarderin Bezos'un yeni yatı için köprü sökme planı suya düştü, dev yat karada kaldı

Rotterdam köprüsünün Jeff Bezos’un süper yatının geçmesi için sökülmesi planı, gelen tepkilerin ardından iptal edildi. Şimdi gözler, karada kalan bu yatın nasıl denize açılacağında...

Ünlü milyarderin dev yatı karada kaldı

Hollanda’daki "Koningshavenbrug De Hef" olarak da bilinen Rotterdam köprüsünün Amazon CEO’su Jeff Bezos'un yatının denize çıkabilmesi için sökülmesi planlanıyordu. Ancak bu karardan vazgeçildi. Oceano firması tarafından inşa edilen yat, orta bölümü köprünün altından geçemeyecek kadar yüksek olduğundan dolayı, denize açılamıyor.

Jeff Bezos, köprünün sökülmesini istemiş, masraflarını da kendisinin karşılayacağını söylemişti. Rotterdam köprüsü daha önce 2. Dünya Savaşı sırasında 1940’da bombalanmış ve yıkılmış, daha sonradan tekrar inşa edilmişti. Yetkililer daha önce Bezos’un teklifine sıcak baktıklarını açıklamıştı, ancak kamuoyunun tepkisi nedeniyle şimdi geri adım attılar.

Hollandalı haber kuruluşu Trouw'un haberine göre Oceano, yerel halktan gelen büyük eleştiriler ve protestolar nedeniyle köprüyü sökme talebini geri çekti. Şu anda yatın açık denize nasıl çıkarılacağı bilinmiyor. Bir iddiaya göre bir kısmı Oceano’da inşa edilecek, ardından köprünün öte tarafına su yolu ile taşınarak bitirilmesi başka bir tersanede gerçekleştirilecek.

Tahminlere göre bu süper yat için Jeff Bezos 500 milyon dolar ödüyor.