Bilgisayar olmasa da olur!

Xerox, küçük ve orta boy ofislere yönelik tasarladığı en gelişmiş çok fonksiyonlu ofis makinesi WorkCentre PE120’i piyasaya sürdü.

Bilgisayar olmasa da olur!

WorkCentre PE120, yazıcı, fotokopi, tarayıcı ve faks özelliklerinin yanısıra taşınabilir bellek ile doğrudan baskı alma, bilgileri bilgisayara aktarma ve hafızasındaki bilgileri kopyalayarak başka makinelere aktarabilme gibi önceki modellerde olmayan özelliklere sahip.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, kendi kategorisi içinde en gelişmiş çok fonksiyonlu ofis ürünlerinden yeni WorkCentre PE120’i kullanıcıların beğenisine sundu. WorkCentre PE120’nin en dikkat çekici özelliği, üzerinde yer alan USB girişi ile taşınabilir bellek cihazları (flash memory) ile bağlantı kurabiliyor olması. Böylece bilgisayara ihtiyaç duymadan taşınabilir bellekteki dosyalar basılabiliyor ya da taranan doküman veya resimler doğrudan taşınabilir belleğe gönderilebiliyor.

WorkCentre PE120’nin getirdiği bir başka yenilik ise hafızasında tuttuğu önemli bilgileri başka makinelere aktarabiliyor olması. Örneğin makinenin hafızasında yer alan telefon rehberi başka bir makineye kopyalanabiliyor. Böylece her bir makine için ayrı ayrı database oluşturmak yerine bilgiler sadece WorkCentre PE120’e yüklenebilir ve buradan diğer makinelere dağıtılabilir.

Standart USB 2.0 ve paralel bağlantı imkanı sunan WorkCentre PE120, Ethernet bağlantısına sahip PE 120i modeli ile network ortamında da kullanılabiliyor. A4 boyutunda dakikada 20 sayfa baskı hızına sahip, aylık 15.000 sayfa baskı kapasitesi bulunan WorkCentre PE120, ortalama her 3 saniyede, bir A4 sayfa faks gönderebiliyor. Toplam 550 sayfalık kağıt tepsisine sahip olan ürün ile birlikte tarama programı PaperPort SE v9.0 ve Türkçe’yi de destekleyen OCR programı OmniPage SE v2.0 da ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor.

Siyah beyaz lazer yazıcı, fotokopi, faks ve renkli tarayıcı özelliklerini bir arada sunan WorkCentre PE120, ofis ihtiyaçlarını tek bir makineden karşılamak isteyen kullanıcılara kaliteli ve hesaplı bir alternatif sunuyor. İki yıl Xerox garantisi ile tüketicilere sunulan WorkCentre PE120, Xerox’un ofis ürünleri distrübütörleri Albim, Bilkom, Datagate ve Multimedya aracılığı ile tüketicilere sunuluyor.

Okuyucu Yorumları