Bill Gates Facebook hesabını neden kapattı?

Microsoft'un efsanevi patronu Bill Gates, Facebook profili neden kısa süre içinde kapattı?

Gates, Facebook'u bıraktı!

Yeni Delhi'de katıldığı bir hayır organizasyonunda konuşan Gates, "Facebook'u denedim. Ancak 10 bin kişi benimle arkadaş olmak isteyince bu işten vazgeçtim" dedi. Gelen ekleme taleplerini tek tek değerlendirmeye kalktığını ve daha sonra her defasında kendi kendine 'Acaba bunu tanıyor muyum?' diye sormaya başlayınca işin altından kalkamayacağını anladığını ifade eden Gates, teknolojiyle ilişkisinin de sanıldığının aksine çok iyi olmadığını söyledi.

Cep telefonu ile mesaj yazma konusunda pek başarılı olmadığını dile getiren Gates, "24 saat teknoloji ile yaşayan bir insan değilim. Çok okurum ve okumamın önemli bir kısmını da kesinlikle bilgisayar üzerinden yapmıyorum" dedi. Her evde ve her masada bir bilgisayar olmasının halen hayellerini süslediğini söyleyen Gates, "Ancak dikkatli olmazsak bu teknolojik aletler bizim zamanımızı harcar" diye konuştu. Hükümet tarafından verilen Gandhi Barış Ödülünü almak üzere Hindistan'a giden Gates, eşinin adını taşıyan Melinda Gates Yardım Vakfı'nın çocuk felci ve AIDS ile mücadele için yaklaşık 1 milyar dolarlık yardım yaptığı belirtiliyor. 2007 yılında Facebook'un yüzde 1.6'sını alan Microsoft, bu pay için 240 milyon dolar vermişti. Bu da yüzdelik dilime bakıldığında Facebook'un 15 milyar dolar değerinde olduğunu ortaya çıkarıyor.

Avrupa'daki Internet Explorer kavgası ne durumda?

Avrupa'daki Internet Explorer kavgası ne durumda?

Bu arada, Avrupalı kullanıcıların Microsoft ve internet tarayıcısı Explorer ile ilgili uzun zamandır süren tartışması sona erdi. Bilgisayarlarında standart olarak sadece Internet Explorer tarayıcısını sunan ve kullanıcılara başka bir seçenek bırakmayan Microsoft, böylece alternatif programların tercih edilebilmesinin önünü açtı. Bu karardan oldukça memnun olan diğer rakipler de, artık piyasada daha başarılı olabileceklerini söylüyorlar.

Microsoft'un değeri 19 milyar dolar düştü
Geçen cuma günü New York Borsası'nda işlem gören hisseleri yüzde 8 gerileyen Microsoft'un değeri de buna bağlı olarak 19 milyar dolarlık erime yaşadı. Wall Street'te teknoloji firmalarının krizdeki kötü gidişatı atlattığı raporlarına rağmen, ocak ayından bu yana hisselerinde yaşanan en büyük günlük düşüş Microsoft'un üçüncü çeyrekteki hedeflerinin de ortadan kalkmasına neden oldu. Microsoft'un tüm iş birimlerinde zayıflık gösterdiğine dikkat çeken analistler, beklenen yeni Windows işletim sisteminin tanıtılmasıyla yeniden büyüme trendinin beklendiğini belirtiyorlar. Microsoft'un yeni işletim sistemi 'Windows 7' çıkana kadar insanların bilgisayar almayacağı, bu yüzden şirketin bilgisayar satışında düşüş bekleniyor.

Hürriyet

Okuyucu Yorumları