Binlerce Oyuncu GameX 2019'a Koştu

Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'nun en kapsamlı dijital oyun fuarı GameX 2019'da binlerce oyun sever uzun kuyruklar oluşturdu, kapıda izdiham yaşandı.

Oyuncular GameX'e koştu

Dijital oyun dünyasının en yeni dijital oyunları ve yüzbinleri peşinden sürükleyen fenomen oyuncuları, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı GameX 2019'da sahne aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce oyun severin kapılara hücum ettiği fuarın açılış gününde, en yeni dijital oyunlar ilk kez oyun tutkunlarıyla buluştu. Birçok eğlenceli etkinliğe ev sahipliği yapan fuar 8 Eylül Pazar gününe kadar sürdü.

Doğu Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerin en kapsamlı dijital oyun fuarı olma özelliğini taşıyan Oyun tutkunlarını bir kez daha buluşturan GameX, Rönesans Fuarcılık tarafından bu yıl 14'ncü kez düzenlendi.

GameX 2019'a yerli ve yabancı dijital oyun firma ve markası katıldı. Muhteşem şovlar eşliğinde, PC ve Konsol Oyunları, eşsiz simülatör ve VR (Sanal Gerçeklik) deneyimleri, son teknoloji oyuncu ekipmanları, fenomen haline gelmiş Youtuber ve streamerlar, çarpıcı cosplay etkinlikleri, sayısız ödül ile hediye ürünler, seminerler, paneller ve atölye çalışmaları da GameX 2019 Uluslararası Dijital Oyun Fuarı'nın etkinlikleri arasında yer aldı. GameX'de video oyunlarının yanı sıra oyunlaştırılmış içerikler de ön plana çıktı. GameX'de ayrıca, drone ve robot yarışları ve turnuvalar ile ziyaretçilerine her yıl olduğu gibi bu yıl da sınırsız eğlence sunuldu.

Fuarın açılış törenine Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, TÜYAP Fuarcılık Grubu Genel Müdürü İlhan Ersözlü, OYUNDER Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli, E-Spor Kulüpler Birliği Başkanı Sina Afra, E-Spor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ve sponsor firmaların temsilcileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, dijital oyun sektörünün Türkiye'de de her yıl artan büyük bir gelişme içinde olduğunu belirterek "Sektörümüz gün geçtikçe dünya üzerinde önemli bir potansiyel olmaya başladı. Yabancı oyun şirketlerinn de Türkiye ilgisi arttı. Bu yıl da çok sayıda yabancı firmayı ağırlıyoruz. Türk oyun geliştiriciler ile melek yatırımcıları fuarda buluşturuyoruz. Bu durum, Türk oyun sektörünün geleceği için önemli bir adım" dedi.

Cosplay'ler Nefes Kesti

Cosplay'ler Nefes Kesti

Tüm dünyada milyonlarca kişiyi tutkuyla peşinden sürükleyen dijital oyun kahramanlarını birebir canlandıran Cosplay sanatçıları da büyük ilgi odağıydı. Fuara gelenler oynadıkları oyunları kahramanlarının kostümlerini ve aksesuarlarını taşıyan cosplay'ler ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Drone Yarışları da GameX'te

Türkiye Drone Ligi, dünyada son 3 yılda F1'e alternatif gösterilen drone ve drone sporlarını geniş kitlelere ulaştırabilmek için Türkiye'nin en saygın fuarları arasında yerini alan Uluslararası GameX 2019 Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı'na katıldı. GameX 2019 ziyaretçileri, Türkiye Drone Ligi uzmanlarından uçuş eğitimi aldıktan sonra, profesyonel pilotların şov yarışlarını izleyecekler ve aynı zamanda onlarla uçuş deneyimi yaşama imkanına da sahip oldular.

Okuyucu Yorumları