Bir dönemin efsane sitesi MySpace'i konu alan film için hazırlıklara başlandı

Eskiye özlem duyanlar için bir müjde daha: Yıllar öncesinin efsane sitesi MySpace de kendi filmine kavuşmak üzere...

Bir dönemin efsane sitesi MySpace'in hikayesi film oluyor

Bir zamanlar yaygın olarak kullanılan sosyal medya sitesi Myspace, Tom Anderson ve Chris DeWolfe’un kurduğu platformun yükselişini ve düşüşünü anlatan bir filmle belgesele dönüşüyor. Deadline tarafından bildirildiği üzere film, yapım şirketleri Gunpowder & Sky ile The Documentary Group arasındaki ortak bir proje olarak karşımıza çıkıyor.

Gunpowder & Sky, 69: The Saga of Danny Hernandez ve Everybody’s Everything gibi çok sayıda tanınmış belgeselin yapımcılığını üstlendi. The Documentary Group ise Amend: The Fight for America ve The Deep End gibi şovların arkasında yer alıyor.

Kamera arkasında ise filmin yönetmenliğini, kısa bir süre önce Barney'in I Love You, You Hate Me ve The Bill Murray Stories: Life Lessons from a Mythical Man adlı belgesel dizilerinin yönetmenliğini üstlenen Tommy Avallone üstleniyor. Filmde sosyal medya sitesinin kurucuları Tom Anderson ve Chris DeWolfe'nin yanı sıra kariyerlerine platformda başlayan çeşitli ünlüler de yer alacak.

Myspace, Facebook’a yenilmeden önce lider konumunda yer alan sosyal medya sitesiydi. Platform 2003 yılında faaliyete geçti ve hızla dünyaya yayılarak Bandcamp, Spotify ve hatta YouTube’dan çok daha önce önemli bir müzik tanıtım aracı haline geldi. İnsanların, gerçek hayattaki arkadaşlarından hangilerini görülen sekiz dijital arkadaş listesine koyacakları konusunda kararsız kaldığı platformda, sayfanız için çeşitli duvar kağıdı seçenekleri vardı ve internet trolü fikri henüz tam olarak ortaya çıkmamış, yaygınlaşmamıştı. Kısacası, internet için daha basit bir zamandı.

Gunpowder & Sky CEO’su Van Toffler, belgeselin belirli bir yaş aralığındaki insanlar için kolaylıkla anlaşılabilir bir tercih olacağını söyledi ve o dönemde meslektaşlarının “hepsinin Myspace’e takıntılı olduğunu” belirterek “Myspace olmadan TikTok da, Facebook da, YouTube da, Instagram da olmazdı, sosyal medya olmazdı” diye devam etti.

Facebook’tan önce, sosyal medya sitelerinin insanlar bir sonraki büyük platforma geçmeden önce birkaç ay, en fazla birkaç yıl boyunca vakit geçirecekleri siteler olmalarını beklediğini unutmamak gerekir. Myspace, Friendster, SixDegrees, Classmates ve diğerlerinde durum böyleydi. Daha sonra Facebook, YouTube ve Twitter ortaya çıkarak “başarısız olamayacak kadar büyük” sosyal medya platformu çağını başlattı. Son yıllar, Twitter’ın önemi ve etkisinin keskin bir şekilde düşmesi ve kuşaklar arası Facebook’tan TikTok gibi platformlara geçişlerin yaşanmasıyla birlikte, bu eski yıkılamaz devlerin de çatlaklara sahip olduğu görüldü. Başka bir deyişle, Myspace’in sonunu getirenler gibi devasa değişikliklerin yaşanması artık düşünülemez değil.

Myspace belgeseli için henüz bir yayınlama tarihi belirtilmedi ve sinemalarda mı yoksa sadece bir akış hizmeti üzerinde mi yayınlanacağına dair bir duyuru yapılmadı.