Samsung'un dijital asistanı Bixby sesinizi taklit ederek telefon görüşmelerinizi yapabilecek

Samsung’un dijital asistanı Bixby, sesinizi taklit ederek telefonlarınızı cevaplamaya başlıyor.

Bixby sesinizi taklit ederek telefon görüşmelerinizi yapabilecek

Samsung’un telefonlarında yüklü olarak gelen uygulamaları arasında yer alan Bixby, çok ilginç yeni bir özelliğe sahip olacak.

Bixby Text Call, Galaxy S23 serisinin en heyecan verici parçalarından biri ve kullanıcıların telefon görüşmeleri için konuşmaya dönüştürülen mesajlar yazmasına olanak tanıyor. Samsung şimdi bir Bixby güncellemesinin bu ay Samsung Galaxy kullanıcıları için hazır olacağını söylüyor ve bu yeni özellikle ilgili ne yapacağına dair daha fazla ayrıntı sunuyor.

One UI 5.1'in bir parçası olarak sunulan Bixby Metin Çağrısı, kimseyle konuşmadan çağrıları yanıtlamanıza yardımcı oluyor. Telefonunuz çalmaya başladığında, bir mesaj yazma seçeneği ekrana geliyor. Ancak bu seçenek, bir metin göndermiyor. Bunun yerine, Google Asistan'a benzeyen dijital asistan Bixby, metninizi yapay bir sese dönüştürüyor ve aramayı yanıtlarken mesajı okuyor.

Daha da ilginç olan, bunu sizin gibi konuşarak yapıyor olması. Sesinizin birkaç cümlesini kaydetmek için Bixby Voice Creator'ı kullanabilirsiniz ve ardından Bixby bunu analiz ederek yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kopya yaratıyor. Samsung, oluşturulan sesi "telefon görüşmelerinin ötesinde" diğer Samsung uygulamalarıyla da uyumlu hale getirmeyi planladığını söylüyor.

Bixby Text Call, ilk aşamada Korece dilince kullanılabiliyor. Bu ay içinde de, ses üretme özelliği olmadan İngilizce kullanılan Galaxy S23 serisnde kendine yer bulacak.