BlackBerry'nin o özellikleri artık ücretsiz!

BlackBerry'den, daha etkili bir rekabet adına beklenmeyen bir "bedava" müjdesi geldi!

BlackBerry pes etmiyor!

BlackBerry, özellikle kullanıcı gizliliğine yönelik gelişmiş altyapısıyla dikkat çeken ve pazardaki birçok diğer yazılıma rakip olarak düşünebileceğimiz mesajlaşma sistemlerinin iki işlevini ücretsiz hale getiriyor. Firma bu dikkat çekici hamlesiyle, farklı platformlarda çalışabilen BBM mesajlaşma uygulamasının 'geri çekme' ve 'zamanlayıcı' gibi normalde ücretli olan özelliklerini artık ücretsiz olarak kullanıma sunacak.

Firmanın bu adımının, satış anlamında beklentileri karşılayamadığı bir dönemde atılması da elbette önemli ve anlamlı. BlackBerry daha önce de aslında benzer bir motivasyonla BBM mesajlaşma uygulamasının iOS ve Android versiyonlarını yeni kullanıcılara ulaşabilmek için kullanıma sunmuştu. Fakat bu uygulamanın bazı özellikleri ücretliydi.

Bu ücretli özellikler halihazırda Snapchat (bir süre sonra silinen resimli mesajlar) gibi bazı uygulamalarda ücretsiz olarak kullanıma sunulduğu için BlackBerry de etkili bir rekabet adına böyle bir karar almış gibi görünüyor.

Bu kararla birlikte daha önce aylık 0.99 dolara satılan Timed ve Retracted Messages özellikleri, Pazartesi sunulacak bir güncellemeyle birlikte ücretsiz hale getirilecek. Söz konusu özellik kullanıcılara başka kullanıcıların telefonlarından BBM uygulamasıyla gönderdikleri bir mesaj ve resmi kaldırma olanağı sunuyor. Özellik ayrıca bir mesajın otomatik olarak kaybolması için belir bir sürenin ayarlanabilmesini de sağlıyor.

Okuyucu Yorumları