Bloomberg'den alışıldık iPhone 7 dedikoduları

Apple'ın bu seneki iPhone'un tasarımını büyük ihtimalle yenilemeyecek olmasının gizemli nedeni, aslında bu mu?

iPhone 7 "böyle" olacak!

Yeni raporlar, Apple'ın iPhone'da yapacağı tasarım değişikliklerini önümüzdeki seneye sakladığını söylüyor.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman'ın makalesine göre Apple'ın bu sene piyasaya süreceği yeni telefon, "iPhone 6 ve 6S'e benzer bir tasarıma" sahip olacak. Bunun nedeni Apple'ın büyük tasarım değişikliklerini iPhone'un 10. yıldönümüne, yani seneye saklaması. Gurman, bu seneki iPhone'un kulaklık girişini de kaldıracağını, bunun yerine Bluetooth ve şarj portundan bağlanan kulaklıkları kullanacağını söylüyor. Bir başka iddiaya göre Apple, özellikle Samsung gibi kamera konusunda önemli atılımlar yapan firmaların gerisinde kalmamak için bu seneki iPhone'a çift kamera ekleyecek. İki kamerayla çekilen görüntüler, tek bir fotoğrafta birleştirilerek "daha parlak ve daha detaylı" fotoğraflar oluşturulacak.

Son olarak Bloomberg'e göre yeni iPhone'da yeni, MacBook'takine benzer bir home düğmesi bulunacak. Bu düğme fiziksel olarak tıklama hissi vermek yerine, yüzey altından titreşim vererek çalışacak. Bu değişikliğin nedeni ise bilinmiyor.

Tüm bunlar yeni dedikodular olmasa da, gerçeğe dönüşmeleri halinde karşımıza pek alışmadığımız, üstelik sayı atlamasına rağmen beklediğimiz büyüklükteki değişiklikleri sunmayan bir iPhone çıkacak.

Okuyucu Yorumları