Boeing ve DARPA'dan Yeni uzay Uçağı!

Havacılık devi Boeing, DARPA ile brlikte çalışarak yeni bir "Uzay uçağı" geliştireceğini duyurdu. İşte Phantom Express...

Boeing'den yeni "Uzay uçağı"

ABD Hava Kuvvetleri'nin Boeing tarafından üretilen çok gizli X-37B uzay drone'u, yörüngede yaklaşık olarak 2 yıl geçirdikten sonra geçtiğimiz ay Dünya'ya geri dönmüştü. Bir sonraki numarası için Boeing, DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) ile beraber çalışarak daha az gizemli ancak deneysel olacak yeni bir uzay uçağı üretmeyi planlıyor.

Bu yeni uçak "Phantom Express" olarak adlandırılacak ve içerisinde roket yerine küçük uyduları taşımak için tasarlanacak. Bu uyduların uzayın sınırında uçaktan atıldıklarında, Dünya'ya düşmeden yörüngeye girmeleri planlanıyor.

Kargosunu bıraktıktan sonra uçak, herhangi bir uçak veya eski uzay mekiği gibi bir başka motorunu çalıştırarak Dünya'ya geri dönerek iniş yapacak ve bir sonraki uçuşuna hazırlanacak. Hatta Phantom Express'in, Space Shuttle (Uzay Mekiği) ana motorunun yeni bir sürümünü – Aeorjet Rocketdyne'dan AR-22 – kullanacağı da söyleniyor.

Yeni aracın üretimine hem DARPA hem de Beoing yatırım yapacak ve üretimin tamamlanması ile 10 gün içerisinde 10 uçuş yapacağı bir gösterimin olması planlanıyor...

Okuyucu Yorumları