Bozuk telefonlarla geziyoruz!

Ekranı kırık ya da yarım yamalak çalışan akıllı telefonlar hakkında ilginç gerçekler...

Bozuk telefonlarla geziyoruz!

Hemen herkesin çevresinde, çatlak veya yarım yamalak çalışan akıllı telefonları ile gezen ve bu telefonları kullanan kişiler bulunur. Bir cep telefonu tamir hizmeti olan iMend.com, işte bu durumu oranlarla vermeyi başardı.

Birleşik Krallık'ta 2.000 kişinin katıldığı araştırmada, kullanıcıların yüzde 21.7'sinin kırık veya çatlak ekrana sahip olan telefonları kullandıkları, yüzde 16'sının pil değişimine ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Yüzde 10'luk kesim ise, akıllı telefonlarının düzgün şarj olmadığını söylüyor.

Araştırmanın gösterdiği bir diğer nokta ise, bozuk bir telefona sahip olanların yüzde 41'inin, halen görüşme yapabildikleri için tamir işiyle uğraşmadıkları ve yüzde 27'sinin tamir masraflarından çekindikleri gerçeği. Bir diğer yüzde 31 ise, operatör kontratlarının bitmesini bekliyor. Katılımcıların yüzde 28'i, akıllı telefon tamir işleminin 7-10 gün sürebilen yavaş bir işlem olduğunu düşünüyor.

iMend.com'un kurucusu Keir McConomy'nin söylediğine göre, kişilerin en büyük endişelerinden biri, telefonlarını tamir ettirmenin, üretici garantisini iptal edeceği düşüncesi. Ancak McConomy, kaza hasarlarının zaten garanti dışında olduğunu ve bu düşüncenin, telefon tamir ettirmek ile ilgili bir başka mit olduğunu belirtiyor...

Okuyucu Yorumları