Bu da hacker donanımı!

Hacker'ların sadece 6 dakikada şifrenizi kırabilen ilginç "oyuncağı" ile tanışmaya hazır mısınız?

Şifrenizi onunla kırıyorlar!

Hacker'ların güvenlik sistemlerini aşmak adına geliştirdikleri dahiyane hilelerden sık sık bahsediyoruz ama işlerini nasıl yürüttükleri konusuna pek girmiyoruz. Ama şifrenizi kırmak için kullandıkları bu garip cihaz, bahsedilmeye değer...

Yakın zamanda gerçekleştirilen güvenlik konferansı Passwords^12'ye katılan araştırmacı Jeremi Gosney, hacker'ların şifre kırmak için kullandığı donanımı (yukarıdaki fotoğraf) sergiledi. Fotoğrafta görülen, 25 adet AMD Radeon grafik kartıyla donatılmış, 10Gbps hızında iletişim kurabilen beş 4U rack sunucu. Çalıştırılansa, saniyede 348 milyar NTLM hash işleyebilen bir şifre kırma programı.

Bu donanımı kullanarak çok kısa sürede bir yığın şifreye kaba kuvvet saldırısı düzenlemek mümkün. Daha açık ifade edersek bu, örneğin 14 karakterli bir Windows XP şifresinin altı dakika içinde kırılabileceği anlamına geliyor.

Bundan çıkartılacak sonuç, kullandığınız şifreleri gözden geçirmeniz gerektiği. Eğer uzun, rastgele sıralanmış şifreler kullanmazsanız, hacker'ların hedefindesiniz demektir. Bu yüzden şifreleri uzun ve güçlü tutmakta fayda var.

Okuyucu Yorumları